Κρήτη

Μαμουλάκης: Ποια είναι η πρόοδος ωρίμανσής των 21 αρδευτικών έργων του προγράμματος «Ύδωρ 2.0»

Από τα συνολικά 21 αρδευτικά έργα του προγράμματος «Ύδωρ 2.0» έχουν παρουσιαστεί μόλις 8, τον Νοέμβριο του 2021

Η πρόοδος ωρίμανσης των 21 αρδευτικών έργων του προγράμματος «Ύδωρ 2.0», βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας Ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή του Τομεάρχη Σταύρου Αραχωβίτη και 39 ακόμη Βουλευτών.

«Ο πρωτογενής τομέας είναι αντιμέτωπος με μία πολλαπλή κρίση, με το αρδευτικό ζήτημα να συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Μέρος της λύσης του προβλήματος, αποτελούν τα αρδευτικά έργα, τα οποία, παρότι θα έπρεπε να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους, αποδίδονται από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. σε ιδιώτες, με Σ.Δ.Ι.Τ. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι το 4ο τρίμηνο του 2023 θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση των συμβάσεων για την κατασκευή και λειτουργία 18 εκ των 21 αρδευτικών έργων του προγράμματος, το τοπίο παραμένει θολό. Ποια είναι η πρόοδος ωρίμανσής τους; Για τα επιπλέον 3 αρδευτικά έργα που δεν περιλαμβάνονται στο εθνικό σχέδιο, ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο έχει επιλεγεί; Ποιος είναι ο προϋπολογισμός αυτών των έργων; Εκτός από τα 8 αρδευτικά έργα που έχουν παρουσιαστεί από τον Υπουργό, τα υπόλοιπα σε ποιες Περιφερειακές Ενότητες θα κατασκευαστούν; Κρίσιμα ερωτήματα, με τον Υπουργό να οφείλει εξηγήσεις.».

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, από τα συνολικά 21 αρδευτικά έργα του προγράμματος «Ύδωρ 2.0» έχουν παρουσιαστεί μόλις 8, τον Νοέμβριο του 2021: Η λιμνοδεξαμενή Χοχλακιών Σητείας και το δίκτυο προσαγωγών μεταφοράς νερού σε υφιστάμενο δίκτυο άρδευσης, το φράγμα και το δίκτυο Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας και το δίκτυο άρδευσης, τα έργα μεταφοράς νερού από Ποταμό Νέστο στην Ξάνθη, ο εκσυγχρονισμός δικτύων άρδευσης ΤΟΕΒ Ταυρωπού, το φράγμα Μιναγιώτικο Πύλου και το δίκτυο άρδευσης, το φράγμα στο Μπουγάζι Δομοκού και το αρδευτικό δίκτυο, το φράγμα στο Λιβάδι Αράχοβας, το αρδευτικό δίκτυο, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και το αρδευτικό δίκτυο Υπέρεια στα Ορφανά Καρδίτσας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια