Ιεράπετρα: Στο «κόκκινο» η αγωνία για τον 73χρονο Γερμανό - Τελευταία ημέρα ερευνών

Κρήτη
Ιεράπετρα: Στο «κόκκινο» η αγωνία για τον 73χρονο Γερμανό - Τελευταία ημέρα ερευνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στη θάλασσα, αφού όλα τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου βρέθηκαν στην ξαπλώστρα του, και θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί

Συνεχίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα και χθες Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στην Ιεράπετρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου Γερμανού τουρίστα, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, όταν πήγε για μπάνιο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και δεν επέστρεψε ποτέ στο ξενοδοχείο όπου τον περίμενε η σύζυγός του.

Σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, είναι η τελευταία ημέρα των ερευνών για τον εντοπισμό του 73χρονου, η αναζήτησή του οποίου πρόκειται να γίνει από τη ξηρά καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις έρευνες.

Ενδεχομένως στις έρευνες να συνδράμουν και απλωτά μέσα του ναυαγοσωστικού 519 της Αγίας Γαλήνης, κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν το επιτρέψουν οι άνεμοι.

Οι έρευνες προκειμένου να βρεθούν τα ίχνη του 73χρονου συνεχίζονται με τη συνδρομή των στελεχών του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας, της Ελληνικής Αστυνομίας, Εθελοντών Σαμαρειτών από το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ καθώς και από την Ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα της Τρίτης, στην επιχείρηση αναζήτησης συμμετείχε και drone, ενώ χθες Τετάρτη, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, οι πτήσεις του drone δεν έγιναν και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης θα συνεχιστούν σήμερα Πέμπτη μέχρι αργά το βράδυ, οπότε θα σταματήσουν, καθώς θα έχουν συμπληρωθεί 72 ώρες από την εξαφάνιση του 73χρονου.

Το χρονικό της εξαφάνισης του 73χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος αντιμετώπιζε κάποια θέματα υγείας και ήταν πάντα μαζί με τη σύζυγό του, η οποία τον πρόσεχε. Κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας κατέβηκαν μαζί από το ξενοδοχείο στην παραλιακή ταβέρνα που υπάρχει εκεί κοντά. Εκείνος περπάτησε γύρω στα 400 μέτρα δυτικά της ταβέρνας, όπου καθόταν η σύζυγός του, και πήρε μια ξαπλώστρα γειτονικού ξενοδοχείου, πάνω στην οποία αργά το βράδυ βρέθηκε άθικτο το σακίδιό του.

Μετά τις 9:30 το βράδυ, η σύζυγός του ενημέρωσε το ξενοδοχείο τους ότι ο άντρας της δεν είχε επιστρέψει στο δωμάτιό τους και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές Αρχές για να μας βοηθήσουν να βρεθεί. Οι τοπικές Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και, παρά τις έρευνες με όλα τα μέσα από την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα, ο 73χρονος δε βρέθηκε. Στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα κοντά στα βράχια, όπου εκβάλλει ο ποταμός της Βαϊνιάς, υπάρχει ένα επικίνδυνο σημείο, όπου τα θαλάσσια ρεύματα δημιουργούν «χωνί», το οποίο έχει ρουφήξει κατά καιρούς αρκετούς λουόμενους που δεν το γνωρίζουν και τους έχει παρασύρει στο ανοικτό πέλαγος.

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι ο 71χρονος μπορεί να έχει πέσει μέσα στη δίνη αυτών των ρευμάτων και να έχει χαθεί στο Νότιο Κρητικό πέλαγος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News