Ξυπνούν μνήμες από την άγρια δολοφονία της Νεκταρίας

Κρήτη
Ξυπνούν μνήμες από την άγρια δολοφονία της Νεκταρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναικοκτονία της Νεκταρίας Μαράκη - η οποία μαζί με τον 55χρονο είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά - έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της 29ης του περασμένου Οκτωβρίου στον Περιστερά Ιεράπετρας

Μνήμες από το αποτρόπαιο φονικό που είχε σημειωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο στο Λασίθι, με θύμα τη 48χρονη Νεκταρία Μαράκη, αναμένεται να “ξυπνήσουν” μεθαύριο Παρασκευή στα Δικαστήρια. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου θα καθίσει ο 55χρονος εν διαστάσει σύζυγος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος την έσφαξε με πολλαπλές μαχαιριές, επειδή εκείνη είχε αποφασίσει οριστικά να συνεχίσει τη ζωή της χωρίς εκείνον. Ο 55χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η γυναικοκτονία της Νεκταρίας Μαράκη - η οποία μαζί με τον 55χρονο είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά - έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της 29ης Οκτωβρίου στον Περιστερά Ιεράπετρας. Ο 55χρονος φέρεται να είχε στήσει καρτέρι στην αδικοχαμένη 48χρονη έξω από ξενοδοχείο της περιοχής, όπου επρόκειτο να μεταβεί, προκειμένου να κάνει δοκιμαστικό για να πιάσει δουλειά. Όταν η γυναίκα εξήλθε από το αυτοκίνητό της, ο δράστης φέρεται να την εμβόλισε με το μηχανάκι το οποίο οδηγούσε.

Η 48χρονη σηκώθηκε αμέσως και άρχισε να τρέχει προκειμένου να γλιτώσει από τον εν διαστάσει σύζυγό της. Δυστυχώς, δεν έμελλε να τα καταφέρει. Ο 55χρονος έσπευσε στο κατόπι της και την πρόλαβε: Ο δράστης της κατάφερε περισσότερες από 20 μαχαιριές σε όλο της το σώμα, με αποτέλεσμα η Νεκταρία - η οποία καταγόταν από τον Αμπελούζο της Μεσαράς - να βρει φρικτό τέλος.

Όπως είχε δηλώσει πέρυσι στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη “Νέα Κρήτη” η κόρη της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, «τη στιγμή που μπήκε μέσα στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, όρμησε πάνω της με ένα μαχαίρι κι άρχισε να την κυνηγάει. Η γυναίκα φώναζε και στο σημείο της πισίνας τελικά κατάφερε, την ακινητοποίησε, κι άρχισε να της καρφώνει το μαχαίρι στο σώμα. Σωριάστηκε κάτω και λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Η μητέρα μου, η οποία είδε το σκηνικό, πήγε να καλέσει την Αστυνομία και τότε ο δράστης, φεύγοντας, της είπε “είχαμε προηγούμενα”».

Όπως ανέφερε επιπρόσθετα η κόρη της ιδιοκτήτριας, ο δράστης φέρεται να εγκατέλειψε τη μηχανή του, καθώς δεν έπαιρνε μπρος, και να μετέβη πεζός σε παρακείμενο χωράφι, σε απόκρημνο παραθαλάσσιο μέρος. Όταν λίγα λεπτά αργότερα έσπευσαν επιτόπου οι πρώτοι αστυνομικοί, ο 55χρονος απείλησε ότι θα πέσει στο κενό, ενώ αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε. Για σχεδόν 7 ώρες έλαβε χώρα “θρίλερ” διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Αστυνομία και τον γυναικοκτόνο, πριν τελικά ο τελευταίος να πειστεί να παραδοθεί στις Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News