Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Σήμερα στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι

Κρήτη
Ομαδικός βιασμός στα Χανιά: Σήμερα στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νεαρή από τη Σουηδία ζει και εργάζεται στα Χανιά, βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ημίγυμνη σε ερημική τοποθεσία του Γερανίου

Απολογείται σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στον ανακριτή Χανίων ο 23χρονος Χανιώτης, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό μίας Σουηδέζας 21 ετών, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στα Χανιά. Σήμερα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή και ο 19χρονος που ταυτοποιήθηκε ως συνεργός του, και ο οποίος την Τετάρτη παρουσιάστηκε με τη δικηγόρο του στο Αστυνομικό Μέγαρο. Ο ίδιος διέφυγε τη σύλληψη εντός των ορίων του αυτοφώρου, για την τύχη του όμως αναμένεται να αποφασίσουν οι ανακριτικές Αρχές.

Στον εισαγγελέα Χανίων διαβιβάστηκε την Τετάρτη και το πόρισμα του ιατροδικαστή Κρήτης κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος εξέτασε τη νεαρή από τη Σουηδία μετά την καταγγελία της στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Τον 23χρονο βαρύνουν διώξεις για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συναυτουργία σε βάρος ατόμου ανίκανου να αντιδράσει λόγο μέθης, για πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν το πρωί της Τετάρτης και στον 19χρονο, που πάντως αφέθηκε ελεύθερος.

Η νεαρή από τη Σουηδία, που τους τελευταίους μήνες ζει και εργάζεται στα Χανιά, βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ημίγυμνη σε ερημική τοποθεσία του Γερανίου, όπου φέρονται να την εγκατέλειψαν οι δύο δράστες. Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο 23χρονος μαζί με τον 19χρονο την οδήγησαν εκεί κι αφού τη βίασαν, τη φωτογράφισαν και την άφησαν μόνη και αβοήθητη. Από το σημείο την παρέλαβε σε άσχημη κατάσταση ένας φίλος της, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά το μοιραίο ξημέρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Σουηδέζα διασκέδαζε παρέα με τους νεαρούς Χανιώτες σε γνωστό κλαμπ της πόλης και όταν αποφάσισε να φύγει και να επιστρέψει στο δωμάτιο όπου διαμένει στην περιοχή του Πλατανιά, οι φερόμενοι ως δράστες προθυμοποιήθηκαν να τη συνοδέψουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News