Προφυλακιστέος ο ένας, ελεύθερος υπό όρους ο άλλος για τις διαρρήξεις την «βραδιά του γάμου»

Κρήτη
Προφυλακιστέος ο ένας, ελεύθερος υπό όρους ο άλλος για τις διαρρήξεις την «βραδιά του γάμου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ανακοίνωσε επίσημα χθές η ΕΛ.ΑΣ., η χρηματική αξία της «λείας» των δύο νεαρών, ανέρχεται σε περισσότερα από 11000 ευρώ

Στη φυλακή ο ένας, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο άλλος: Αυτή ήταν η «ετυμηγορία» των αρμόδιων δικαστικών Αρχών αναφορικά με τους δύο νεαρούς άνδρες, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο μπαράζ διαρρήξεων σπιτιών που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή των Αγιών Παρασκιών, την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους διασκέδαζαν αμέριμνοι σε γαμήλιο γλέντι.

Οι δύο νεαροί αλλοδαποί (αλβανικής υπηκοότητας) ηλικίας 25 και 27 ετών , οι οποίοι κατηγορούνται για «διακεκριμένες κλοπές» οδηγήθηκαν σήμερα Τετάρτη ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου και απολογήθηκαν. 

Μετά το πέρας των απολογιών τους, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του ενός εκ των δύο και να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο άλλος.

Όπως ανακοίνωσε επίσημα χθές η ΕΛ.ΑΣ., η χρηματική αξία της «λείας» των δύο νεαρών, ανέρχεται σε περισσότερα από 11000 ευρώ. 

Σύμφωνα με την εν λόγω αστυνομική ανακοίνωση, οι νεαροί είχαν αφαιρέσει από τις 24 Σεπτεμβρίου έως την περασμένη Κυριακή 2 Οκτωβρίου, «χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα συνολικής χρηματικής αξίας πάνω από 11.000 ευρώ».

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Ηρακλείου, στελέχη της οποίας εξιχνίασαν την υπόθεση, οι δύο άνδρες προέβησαν κατά το επίμαχο διάστημα σε 5 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων (3 τετελεσμένες και δύο απόπειρες). 

«Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των αλλοδαπών σε περιοχή του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 820 ευρώ και είδη ένδυσης τα οποία φορούσαν οι δράστες κατά την τέλεση των κλοπών” αναφέρει επιπρόσθετα η ΕΛ.ΑΣ.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη των φερόμενων δραστών αξιοποιώντας υλικό από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης οικίας της περιοχής. 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι δυο νεαροί φέρονται να κινούνταν ύποπτα στους δρόμους του χωριού την ώρα που λάμβανε χώρα ο γάμος.

(φωτογραφία αρχείου Pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News