Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Γερμανού στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Γερμανού στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ίχνη του άτυχου τουρίστα χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου

Συνεχίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα και την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 73χρονου Γερμανού τουρίστα, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, όταν πήγε για μπάνιο  στην παραλία του Αγίου Ανδρέα και δεν επέστρεψε ποτέ στο ξενοδοχείο όπου τον περίμενε η σύζυγός του.

Οι έρευνες προκειμένου να βρεθούν τα ίχνη του 73χρονου, συνεχίστηκαν με τη συνδρομή των  στελεχών του Λιμεναρχείου  Ιεράπετρας, του Ναυαγοσωστικού 519 της Αγιάς Γαλήνης,  της Ελληνικής Αστυνομίας, εθελοντών Σαμαρειτών  από το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του ΕΕΣ και δυτών του Λιμενικού καθώς  και  από την Ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα της Τρίτης, στην επιχείρηση αναζήτησης συμμετείχε και drone, ενώ την Τετάρτη λόγω των ισχυρών βόρειων  ανέμων που έπνεαν  στην περιοχή  οι πτήσεις του drone δεν έγιναν και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης θα συνεχιστούν την Πέμπτη μέχρι αργά το βράδυ οπότε θα σταματήσουν καθώς θα έχουν συμπληρωθεί 72 ώρες από την εξαφάνιση του 73χρονου.

 Ο 73χρονος είχε εξαφανιστεί από  το απόγευμα της περασμένης  Δευτέρα). Πριν τις 10 το βράδυ της ίδιας μέρας  ενημερώθηκε το  Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και το Αστυνομικό Τμήμα για την εξαφάνισή του και άρχισαν αμέσως τις έρευνες από ξηρά και θάλασσα κάτω από την παραλία του Αγίου Αντρέα, όπου αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας είχαν βρει το σακίδιό του, με το πορτοφόλι του και όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, πάνω σε μια ξαπλώστρα γειτονικού ξενοδοχείου από εκείνο όπου έμενε. Η ολονύχτια έρευνα, με τη συνδρομή και ιδιωτικών σκαφών, δεν είχε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, και με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνές  συνεχίστηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη  από τη στεριά και από τη θάλασσα με τη συνδρομή στρατιωτικού ελικοπτέρου, καθώς και του Ναυαγοσωστικού 519 που  ήρθε από την Αγία Γαλήνη. Στις έρευνες πήραν μέρος και δύτες του Λιμενικού Σώματος και της Ομάδας Διάσωσης Αγίου Νικολάου καθώς και αλιευτικά σκάφη της περιοχής, ενώ από την ακτή ερευνούσαν εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ. Οι έρευνές  έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στη θάλασσα, αφού όλα τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου βρέθηκαν στην ξαπλώστρα του, και θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος αντιμετώπιζε κάποια θέματα υγείας και ήταν πάντα μαζί με τη σύζυγό του, η οποία τον πρόσεχε. Κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας κατέβηκαν μαζί από το ξενοδοχείο στην παραλιακή ταβέρνα που υπάρχει εκεί κοντά. Εκείνος περπάτησε γύρω στα 400 μέτρα δυτικά της ταβέρνας όπου καθόταν η σύζυγός του και πήρε μια ξαπλώστρα γειτονικού ξενοδοχείου, πάνω στην οποία αργά το βράδυ βρέθηκε άθικτο το σακίδιό του. Μετά τις 9:30 το βράδυ η σύζυγός του ενημέρωσε  το ξενοδοχείο τους ότι ο άντρας της δεν είχε επιστρέψει στο δωμάτιο τους και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές Αρχές για να μας βοηθήσουν να βρεθεί. Οι τοπικές Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και, παρά τις  έρευνες με όλα τα μέσα από την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα, ο 73χρονος δε βρέθηκε.

Στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα κοντά στα βράχια όπου εκβάλει ο ποταμός της Βαϊνιάς , υπάρχει ένα επικίνδυνο σημείο, όπου τα θαλάσσια ρεύματα δημιουργούν ¨χωνί¨  το οποίο έχει ρουφήξει κατά καιρούς αρκετούς λουόμενους που δεν το γνωρίζουν και τους έχει παρασύρει στο ανοικτό πέλαγος. Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι ο 71χρονος μπορεί να έχει πέσει μέσα στη δίνη αυτών των ρευμάτων και να έχει χαθεί στο νότιο κρητικό πέλαγος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News