Έφεση για την αθώωση του Ρουμάνου στην υπόθεση δολοφονίας του «Λαέρτη»

Κρήτη
Έφεση για την αθώωση του Ρουμάνου στην υπόθεση δολοφονίας του «Λαέρτη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου κήρυξε ένοχο όπως κατηγορούνταν τον 28χρονο Ρουμάνο βασικό κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Νίκου Μπιτσακάκη, επιβάλλοντάς του ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 3 έτη φυλάκιση για τις κατηγορίες της οπλοφορίας οπλοχρησίας ψευδορκίας και πρόστιμο 1.250 ευρώ

Έφεση από την Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης ασκήθηκε για την αθώωση του 31χρονου Ρουμάνου για την υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου κτηνοτρόφου Νίκου Μπιτσακάκη, γνωστού «Λαέρτη», Πετροκεφάλι Μεσαράς  που εκτελέστηκε ενώ καθόταν στην αυλή του σπιτιού του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου κήρυξε ένοχο όπως κατηγορούνταν τον βασικό κατηγορούμενο, τον 28χρονο Ρουμάνο για τη δολοφονία του Νίκου Μπιτσακάκη, επιβάλλοντας του ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 3 έτη φυλάκιση για τις κατηγορίες της οπλοφορίας οπλοχρησίας ψευδορκίας και πρόστιμο 1.250 ευρώ.

Αντιθέτως και με ψήφους 6-1 ο 31χρονος Ρουμάνος συγκατηγορούμενος του κηρύχθηκε αθώος παρότι κατηγορήθηκε για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Η έφεση ασκήθηκε κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του θύματος.

Στη διάρκεια της δίκης στις 23 Σεπτεμβρίου ο 28χρονος Ρουμάνος βασικός κατηγορούμενος επανέλαβε την ομολογία του, χωρίς να δώσει σαφείς εξηγήσεις για τα κίνητρα του εγκλήματος, το οποίο απέδωσε στην αυστηρότητα του εργοδότη του και τις προσβολές που δεχόταν.

Ο ίδιος αρνήθηκε εν τέλει ότι εργοδότης του του χρωστούσε χρήματα ενώ απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην σεξουαλική εκμετάλλευση του, η οποία περιγράφεται στη δικογραφία και είχε θεωρηθεί ως το ουσιαστικό κίνητρο, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα στην κατάθεση του και αστυνομικός της Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ο συγκατηγορούμενος του παρέμεινε απόλυτα αρνητικός απέναντι σε όσα το αποδίδονται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν στο σπίτι του συγχωριανού του την ώρα του εγκλήματος. Στη διάρκεια της δίκης ζητήθηκε η βίαιη προσαγωγή δύο μαρτύρων που δεν είχαν εμφανιστεί και θεωρούνταν κομβικοί.

Το χρονικό

Το έγκλημα έλαβε χώρα βραδινές ώρες της Δευτέρας 23 Αυγούστου του 2021, στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Πετροκεφαλίου της Μεσαράς.

Ο 28χρονος Ρουμάνος, ο οποίος διέμενε απέναντι από το σπίτι του εργοδότη του - για τον οποίο δούλευε τα προηγούμενα χρόνια - πυροβόλησε αιφνιδιαστικά τον 39χρονο με κυνηγετικό όπλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το φονικό σημειώθηκε, μάλιστα, την ώρα που το μικρότερο από τα δύο παιδιά του θανόντος βρισκόταν στο σπίτι. Εκτός της οικίας τους φέρονται να βρίσκονταν εκείνη την ώρα η χήρα του Μπιτσακάκη μαζί με το μεγαλύτερο παιδί τους.

Οι υποψίες των Αρχών δεν άργησαν να στραφούν προς τον 28χρονο άνδρα, παρά το ότι αυτός προσπάθησε - χωρίς επιτυχία - να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες.

Ενώ αρχικά ο 28χρονος αρνιόταν πεισματικά ότι ήταν το άτομο που σκότωσε τον Μπιτσακάκη, μία ημέρα μετά το έγκλημα ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς.

Μετά τη σύλληψή του, τον Αύγουστο του 2021, ο 28χρονος μετανάστης οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Ηρακλείου κι εμφανίστηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος τού νεαρού ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, και για ψευδή κατάθεση.

Στον συγκατηγορούμενό του 28χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοκατοχή.

Φωτογραφία αρχείου: In time

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News