default-image

Απόστολος Λύτρας στο neakriti.gr: Δικαστική αστοχία η αθώωση των κατηγορουμένων για το φονικό στο Σφηνάρι

Κρήτη
Απόστολος Λύτρας στο neakriti.gr: Δικαστική αστοχία η αθώωση των κατηγορουμένων για το φονικό στο Σφηνάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της οικογένειας του άτυχου ζευγαριού αναφέρει ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αξιολογώντας σωστά αυτή τη φορά τα στοιχεία θα καταδικάσει τους δύο κατηγορούμενους

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει ξανά η υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο Σφηνάρι, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την αθωωτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, για τους δύο Έλληνες ημεδαπούς. Οι δύο άνδρες ηλικίας 51 και 36 ετών τότε εισέβαλαν στο σπίτι του ενός ηλικιωμένου ζευγαριού και αφού τους βασάνισαν προκειμένου να ομολογήσουν που έχουν κρύψει το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ τους σκότωσαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν ποτέ τις πράξεις τους και από την πρώτη στιγμή δήλωναν αθώοι.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας έχει αναλάβει την υπεράσπισης της οικογένειας του άτυχου ηλικιωμένου ζευγαριού και μιλώντας στο neakriti.gr, αναφέρει ότι πρόκειται για δικαστική αστοχία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, καθώς τα στοιχεία καταδίκαζαν τους δύο κατηγορούμενους.

«Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του ΜΟΕ Χανίων, το οποίο και είχε κρίνει αθώους τους 2 κατηγορουμένους, για την διπλή ανθρωποκτονία  σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σημειωτόν ότι σε Πρώτο βαθμό αμφότεροι οι κατηγορούμενοι, είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχε επιβληθεί η ποινή της ισοβίου καθείρξεως. Κατόπιν τούτου η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ΜΟΕ Κρήτης, ενώ οι κατηγορούμενοι μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης είναι πλέον κρατούμενοι», αναφέρει αρχικά ο κ. Λύτρας.

«Πρόκειται για μια εξόφθαλμή πρωτοφανή δικαστική αστοχία καθότι ενώ όλα τα στοιχεία καταδείκνυαν αδιαμφισβήτητα την ενοχή των δύο κατηγορουμένων το ΜΟΕ, με ελλιπέστατη αιτιολογία και αγνοώντας τα αποδεικτικά μέσα, τους απήλλαξε» τονίζει ο δικηγόρος υπεράσπισης της οικογένειας. «Από το σύνολο της δικογραφίας προκύπτει αδιάσειστα ότι οι κατηγορούμενοι είναι αυτοί που με πρωτοφανή αγριότητα αφαίρεσαν την ζωή των δύο θυμάτων», τονίζει και συνεχίζει λέγοντας ότι «Είναι δε βέβαιο ότι το ΜΟΕ, αξιολογώντας ορθώς αυτή την φορά το αποδεικτικό υλικό θα οδηγηθεί σε καταδικαστική κρίση μετά την παραπομπή τους εκ νέου στο ΜΟΕ Κρήτης», καταλήγει ο κ. Λύτρας.  

Το 2017 οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί δις ισόβια για τη διπλή δολοφονία του άτυχου ζευγαριού - 78 ετών ο άνδρας και 66 ετών η σύζυγος - και έξι χρόνια φυλάκιση για ληστεία από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο, στη συνέχεια όμως στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο το Φεβρουάριο του 2020 κρίθηκαν αθώοι με ευρεία πλειοψηφία 6-1.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως το δικαστήριο είχε οδηγηθεί στην απόφαση αυτή καθώς στον τόπο του εγκλήματος δεν βρέθηκε γενετικό υλικό ή δακτυλικά αποτυπώματα των κατηγορούμενων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News