Κρήτη: Στοιχεία σοκ για τις αυξήσεις στο ρεύμα - Οι αυξήσεις τιμών φέρνουν «εγκεφαλικά»

Κρήτη
Κρήτη: Στοιχεία σοκ για τις αυξήσεις στο ρεύμα - Οι αυξήσεις τιμών φέρνουν «εγκεφαλικά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόνο σοκ προκαλούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και στην Κρήτη με νοικοκυριά και επιχειρηματίες να βλέπουν από μήνα σε μήνα η τιμή να τετραπλασιάζεται

Μόνο σοκ προκαλούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και στην Κρήτη με νοικοκυριά και επιχειρηματίες να βλέπουν από μήνα σε μήνα η τιμή να τριπλασιάζεται ή και να τετραπλασιάζεται για ελάχιστες κιλοβατώρες παραπάνω.

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» παρουσιάστηκαν λογαριασμοί που κόβουν την ανάσα με συγκεκριμένη επιχείρηση την περίοδο από 1/5 έως 1/6 να καταβάλει για ρεύμα ποσό 6.503 ευρώ και την περίοδο από 1/8 έως 1/9 να βλέπει την ιλιγγιώδη αύξηση του λογαριασμού ρεύματος να τετραπλασιάζεται και να φρενάρει στο ποσό 24.642 ευρώ, με διαφορά ελαχίστων κιλοβατώρων από τον αντίστοιχο παρελθοντικό λογαριασμό του Μαΐου. Συνολικά δηλαδή η συγκεκριμένη επιχείρηση για μόλις 3.169 παραπάνω κιλοβατώρες είδε τον λογαριασμό του ρεύματος να τετραπλασιάζεται. Ανάλογη η εικόνα στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων αλλά και των νοικοκυριών.

Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ Μπάμπη Λεκάκη οι κραυγαλέες αυξήσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο με μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να φτάνουν στην απόγνωση για να καλύψουν το κόστος. Παρόμοια η εικόνα και στα νοικοκυριά μιας και το σύνολο των οικογενειών βλέπουν πλέον τους λογαριασμούς να πολλαπλασιάζονται, με χαρακτηριστικά παράδειγμα νοικοκυριών που πλήρωναν 400 ευρώ για ρεύμα και τώρα να βρίσκονται αντιμέτωπα με αυξήσεις που αγγίζουν αλλά και ξεπερνούν τα 2 χιλιάδες ευρώ. «Πλέον δεν αντέχουμε», λένε οι οικογένειες που σε απευθείας σύνδεση μίλησαν στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» όπως και οι επιχειρηματίες της εστίασης που μίλησαν από το Ρέθυμνο.

Δυσβάσταχτο το κόστος και για τους ανθρώπους της εστίασης με τον Ανδρέα Κλαψινό, πρόεδρο του σωματείου επισιτισμού στο Ρέθυμνο, τον αντιπρόεδρο Χάρη Αυγουστάκη και τον γραμματέα Στέλιο Σταυριδάκη να αναφέρονται στην κατακόρυφη αύξηση του κόστους γεγονός που πλέον αναγκάζει τον κλάδο να λάβει μέτρα με φόντο τον δύσκολο χειμώνα.

Μάλιστα σε χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχείρησης εστίασης στο Ρέθυμνο που παρουσιάστηκε στην διάρκεια της εκπομπής ο λογαριασμός ρεύματος 2 χιλιάδων ευρώ τριπλασιάστηκε σε 6 χιλιάδες ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News