Αρχάνες: Δεν φταίει τελικά το νερό για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Τι έδειξε η ανάλυση του νερού

Κρήτη
Αρχάνες: Δεν φταίει τελικά το νερό για τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Τι έδειξε η ανάλυση του νερού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του neakriti.gr, που πρώτο επεσήμανε ότι δεν ήταν τελικά "ένοχο" το νερό για τα μαζικά κρούσματα

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του neakriti.gr αναφορικά με το εάν ήταν "αθώο" ή όχι το νερό για τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αρχανών – Αστερουσίων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού, στα οποία προέβη  η  Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, αποδείχθηκε  ότι η εμφάνιση του προβλήματος δεν οφείλεται στο νερό ή στον τρόπο χλωρίωσης του, όπως ακριβώς είναι επισημάνει και το ρεπορτάζ του neakriti.gr.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων αναφέρει: 

Με αφορμή τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας  που καταγράφονται στον οικισμό των Αρχανών,  ενημερώνουμε τους πολίτες  ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων  του νερού, στα οποία προέβη  η  Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, απέδειξαν ότι η εμφάνιση του προβλήματος δεν οφείλεται στο νερό ή στον τρόπο χλωρίωσης του.

Ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων, μετά την καταγραφή αυτών των περιστατικών,  συντόνισε τις απαιτούμενες ενέργειες και σε συνεργασία  με τον προϊστάμενο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλη Λουμπούνη, αναζήτησε την αιτία του γεγονότος.  

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στους πολίτες, αποδίδοντας την αιτία του προβλήματος στην υδροδότηση του οικισμού, δεν βοήθησε  στην επίλυση του,  απεναντίας τους αποπροσανατόλισε από τον σωστό τρόπο προφύλαξης  τους.

Το χρονικό των περιστατικών

Τα εκατοντάδες- πάνω απο 300 σύμφωνα με τις πληροφορίες - κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν στην περιοχή, προξένησαν έντονο προβληματισμό τόσο στους κατοίκους των Αρχανών όσο και στις αρμόδιες αρχές. 

Τα πρώτα περιστατικά, φαίνεται να είχανη κάνει την εμφάνισή τους, πριν απο δυο εβδομάδες στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ωστόσο πολύ γρήγορα, ο ένας μετά τον άλλο οι κάτοικοι άρχισαν να έχουν έντονους πόνους και να εμφανίζουν γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Κάποιοι αρχικά, απέδωσαν το πρόβλημα στο νερό και στην ελλιπή χλωρίωση των δεξαμενών υδροδότησης.

Όμως, όπως πρώτο επεσήμανε το neakriti.gr, δεν ήταν  τελικά "ένοχο" το νερό για τα μαζικά κρούσματα, αλλά κάτι άλλο... 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News