Ηλεκτρικό ρεύμα: Σοκ για ξενοδόχους και επιχειρηματίες της Κρήτης οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί (βίντεο)

Κρήτη
Ηλεκτρικό ρεύμα: Σοκ για ξενοδόχους και επιχειρηματίες της Κρήτης οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξενοδόχοι και επιχειρηματίες, αντίκρισαν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίοι ήταν ακόμη και τετραπλάσιοι σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, με τους περισσότερους να στρέφονται στη λύση των φωτοβολταϊκών, σε μια προσπάθεια να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό κόστος

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται ξενοδόχοι, έμποροι και επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, αντικρίζοντας τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίοι ήταν τριπλάσιοι ακόμη και τετραπλάσιοι σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, με τους περισσότερους να στρέφονται τώρα στη λύση των φωτοβολταϊκών, σε μια προσπάθεια να μειώσουν σημαντικά το υψηλό ενεργειακό κόστος. 

Όπως οι ίδιοι σημειώνουν, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα λειτουργικά τους έξοδα και ως εκ τούτου βρίσκονται σε απόγνωση.

Το ενεργειακό κόστος καίει τους ξενοδόχους, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες σε τουριστικά θέρετρα της Κρήτης, με τους ίδιους να μην πιστεύουν στα μάτια τους, όταν πιάνουν στα χέρια τους, τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. 

Ρεύμα ύψους 148.000 ευρώ από 52.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, για δύο ξενοδοχεία που διατηρεί στη Σταλίδα, καλείται να πληρώσει ο Νίκος Χαλκιαδάκης. 

Το υψηλό ενεργειακό κόστος , προβληματίζει τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες, με αρκετούς να στρέφονται στη λύση των φωτοβολταϊκών.   

Προς αυτή τη κατεύθυνση εξετάζουν τη τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες των ξενοδοχείων τους ενώ άλλοι βάζουν ήδη στο μικροσκόπιο την αγορά οικοπέδων ή χωραφιών προκειμένου να επενδύσουν σε Εναλλακτικές μορφές ενέργειας. 

Ικανοποίηση για τις φετινές αφίξεις

Την ίδια ώρα, ξενοδόχοι και καταστηματάρχες εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τις φετινές αφίξεις τουριστών, οι οποίες κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα και τον μήνα Οκτώβριο. 

Ρεκόρ εσόδων αλλά και εξόδων εκτιμούν πως ήταν η φετινή τουριστική σεζόν ξενοδόχοι της Κρήτης, οι οποίοι στο τέλος Οκτωβρίου θα κάνουν ταμείο για την χρονιά ρεκόρ σε αφίξεις, με τους ίδιους να κάνουν λόγο και για τον καλύτερο Οκτώβριο όλων των εποχών. 

Ωστόσο την άλλη όψη του νομίσματος συνεχίζει να αποτελεί για τους επιχειρηματίες, η ενεργειακή κρίση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News