«Ψίχουλα» χαρακτήρισαν την νέα αύξηση του 7% οι συνταξιούχοι της Κρήτης (βίντεο)

Κρήτη
«Ψίχουλα» χαρακτήρισαν την νέα αύξηση του 7% οι συνταξιούχοι της Κρήτης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταξιούχοι και στο Ηράκλειο, έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στα Λιοντάρια, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας, σχολιάζοντας παράλληλα τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος εκτιμά ότι η αύξηση στις συντάξεις από το 2023 θα φτάσει το 7%

Την εκτίμηση ότι η αύξηση στις συντάξεις από το 2023 θα φτάσει το 7% και θα αφορά ενάμιση εκατομμύριο συνταξιούχους, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι άλλο ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα ωφεληθούν και θα δουν αύξηση από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Για αυξήσεις - φτώχειας έκαναν λόγο συνταξιούχοι στο Ηράκλειο.

Μέλος του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων, ο κ. Νίκος Μετζίνης, μιλώντας στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV», ξεκαθάρισε ότι: «Οι τυχόν αυξήσεις που αναφέρονται στα κανάλια για 7% ουσιαστικά δεν καλύπτουν ούτε το 12% τιμαρίθμου που αυξήθηκε, άρα λοιπόν είναι αυξήσεις φτώχειας αυξήσεις ανέχειας».

Συνταξιούχοι κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα όσα δραματικά βιώνουν, με τις …οικονομικές αντοχές τους όπως τόνισαν να εξαντλούνται.

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια» δηλώνουν συνταξιούχοι οι οποίοι όπως τονίζουν προσπαθούν να επιβιώσουν με ψίχουλα, με τους ίδιους να βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας τα αυτονόητα.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας, συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία των Λιονταριών, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αυξήσεις στις συντάξεις, επιτάχυνση των διαδικασιών στην απονομή νέων συντάξεων και τη διόρθωση αδικιών στους πολίτες που δήλωσαν μικρά εισοδήματα από αγροτική ενασχόληση, αντικρίζοντας ωστόσο μεγάλο ψαλίδισμα της σύνταξης τους.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News