Αρχάνες: "Αθώο" το νερό για τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Τι έδειξαν οι αναλύσεις

Κρήτη
Αρχάνες: "Αθώο" το νερό για τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας - Τι έδειξαν οι αναλύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρώτα περιστατικά κατεγράφησαν πριν απο δυο εβδομάδες αρχικά από το Δημοτικό σχολείο της περιοχής

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης τα εκατοντάδες περιστατικά γαστρεντερίτιδας που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν πάνω απο 300 άτομα να έχουν παρουσιάσει γαστρεντερολογικά προβλήματα, με τα περιστατικά να έχουν κάνει την εμφάνισή τους, πριν απο δυο εβδομάδες στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ωστόσο πολύ γρήγορα, ο ένας μετά τον άλλο οι κάτοικοι άρχισαν να έχουν έντονους πόνους και να εμφανίζουν γαστρεντερίτιδα.

Με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται, κάποιοι αρχικά, απέδωσαν το πρόβλημα στο νερό και στην ελλιπή χλωρίωση των δεξαμενών υδροδότησης.

Κι όμως, δεν φαίνεται να είναι τελικά "ένοχο" το νερό για τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις Αρχάνες, αφού σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, τα δείγματα νερού που εστάλησαν για έλεγχο βγήκαν καθαρά!

Ωστόσο οδηγίες από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης προς το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων αναφέρουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσει νέα χλωρίωση των δεξαμενών που τροφοδοτούν νερό τους οικισμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News