Ηράκλειο: Αυτή είναι η αλήθεια για την συνάντηση Κουράκη - Λαμπρινού

Κρήτη
Ηράκλειο: Αυτή είναι η αλήθεια για την συνάντηση Κουράκη - Λαμπρινού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πραγματικά γεγονότα που διαψεύδουν οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και διαρροή περί συμφωνίας «κυρίων» για συνδιοίκηση της Λότζια από τον Γιάννη Κουράκη και τον Βασίλη Λαμπρινό όπως διακίνησαν κύκλοι του Ηρακλείου

Μια συνάντηση προ δεκαημέρου περίπου στο γραφείο Δημάρχου στη Λότζια, μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πλειοψηφών σε δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο Γιάννη Κουράκη, και προς το τέλος αυτής προστέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης, για την επίλυση του σοβαρού ζητήματος της αποδέσμευσης του ΑΦΜ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης έλαβε διαστάσεις πολιτικής συμμαχίας χωρίς στην πραγματικότητα… να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο από καμία πλευρά!

Η συνάντηση έγινε, όμως δεν έγινε καμία συνεννόηση και συμφωνία για συνδιοίκηση του Δήμου Ηρακλείου κάτι που επιβεβαιώνεται από όλες τις πληροφορίες και τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από δέκα ημέρες.

Ωστόσο κάποια μέσα ενημέρωσης με ελλιπή γνώση των πραγματικών γεγονότων συνδύασαν το γεγονός ότι κατά την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου τόσο ο Βασίλης Λαμπρινός όσο και ο Γιάννης Κουράκης είχαν συγκαλέσει ο καθένας ξεχωριστά συνεδρίαση δημοτικής ομάδας για τη συζήτηση θεμάτων που άπτονται στα ζητήματα της πόλης.

Η δημοτική ομάδα του Βασίλη Λαμπρινού δε συνεδρίασε τελικώς και ανέβαλε για την άλλη εβδομάδα η δημοτική ομάδα του Γιάννη Κουράκη συνήλθε με απόντες 5 ή 6 μέλη.

Στη δημοτική ομάδα Κουράκη υπήρξε ενημέρωση από τον επικεφαλής ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου ζήτησε τη συνδρομή της αντιπολίτευσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσουν κάποια μεγάλα θέματα της πόλης όπως για παράδειγμα το θέμα της αποδέσμευσης του ΑΦΜ της Αρχιεπισκοπής, των κόμβων του ΒΟΑΚ και κάποιες απαλλοτριώσεις στην Αλικαρνασσό, την οικονομική στήριξη της οικογένειας του νεκρού από την πτώση του πεύκου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και άλλα.

Βεβαίως, όπως είναι λογικό κάποιοι ρώτησαν αν η συζήτηση για την κοινή αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της πόλης εμπεριείχε και ψήγματα μιας τυχόν πιο προχωρημένης συνεργασίας (σε επίπεδο διοίκησης) μεταξύ Κουράκη-Λαμπρινού με τον επικεφαλής της παράταξης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να ξεκαθαρίζει ότι η συνάντηση και η συνομιλίες των δυο της δεν είχαν τέτοιο χαρακτήρα ούτε ειπώθηκε κάτι σχετικό.

Η συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του Γιάννη Κουράκη ολοκληρώθηκε με αυτή την απάντηση του επικεφαλής και έκλεισε η συζήτηση.

Ωστόσο τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν μια μέρα μετά πυροδότησαν τη σφαίρα της παραπολιτικής ενώ κάποιοι πολιτικοί παράγοντες του τόπου έδειξαν να ανησυχούν τροφοδοτώντας με σενάρια που στο τέλος διαψεύστηκαν!

Τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19 Σεπτεμβρίου όπου οι παρατάξεις ανέδειξαν το ζήτημα της δέσμευσης του ΑΦΜ της Αρχιεπισκοπής από τον Δήμο Ηρακλείου για χρωστούμενα από την εφαρμογή του σχεδίου πόλης ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο 3.7.5 Γιάννης Κουράκης πραγματοποίησε συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή με τον κ. Ευγένιο και με δημοτικούς συμβούλους ώστε να κατανοήσουν το θέμα και να διεκδικήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου την επίλυσή του.

Εφόσον έλαβε τα αιτήματα της Αρχιεπισκοπής την επόμενη ημέρα ο κ. Κουράκης επισκέφτηκε τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό δηλώνοντας του ότι θα πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα για το όλο ζήτημα την οποία θα πρέπει να στηρίξουν όλες οι παρατάξεις και φυσικά η δική του με θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Στο τέλος αυτής της συνάντησης που κατά πληροφορίες συζητήθηκε και πως θα στηριχθεί η οικογένεια του 51χρονου δικυκλιστή Παναγιώτη Μητρέλου που έχασε τη ζωή του από την πτώση του πεύκου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας εισήλθε στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης ο οποίος κατά τις πληροφορίες θέλησε να ρωτήσει αν θα ήταν θεσμικά ορθότερα να γίνει συζήτηση για το θέμα της αποδέσμευσης του ΑΦΜ της Αρχιεπισκοπής με συζήτηση στο Σώμα ή με διαδικασία δια περιφοράς.

Εκεί συμφωνήθηκε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι δια περιφοράς. Καλημερίστηκαν και ο Γιάννης Κουράκης έφυγε από τη Λότζια, χαιρετώντας όπως μαθαίνω και καμιά δεκαριά υπαλλήλους τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά από την θητεία του!

Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα που διαψεύδουν οποιαδήποτε άλλη πληροφορία και διαρροή περί συμφωνίας «κυρίων» για συνδιοίκηση της Λότζια από τον Γιάννη Κουράκη και τον Βασίλη Λαμπρινό όπως διακίνησαν κύκλοι του Ηρακλείου με διαφορετική πολιτική αφετηρία όμως ο καθένας και με προσωπικό κίνητρο….

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News