Κρήτη

«Σασμός» στο πανηγύρι για τον «αντάρτη» ιερέα και τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου

Μιλώντας για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο μητροπολίτης και ιερέας, ο κ. Πρόδρομος ξεκαθάρισε πως η εκκλησία δεν είναι κανενός και πως άβατα στην εκκλησία της Κρήτης δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν

Έδωσε «κλάδο ελαίας» απευθύνοντας του κάλεσμα συμπόρευσης εν Χριστώ και εκείνος έκπληκτος, όπως είπε, από τα πατρικά  λόγια αγάπης που άκουσε, συμφώνησε να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για έναν διάλογο ουσίας με ελευθερία και χωρίς δεσποτισμό.  

Διαβάστε επίσης ⇒ Ρέθυμνο: Εγκατέλειψε τον ναό ο ιερέας youtuber για να… μην μολυνθεί από τον Μητροπολίτη (εικόνες)

Ο λόγος για τον μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομο και τον εφημέριο της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Ανω Καλλιθέα Ρεθύμνου, πατέρα Εμμανούηλ.  

Η όποια αντιδικία των τελευταίων ημερών μεταξύ του εφημέριου της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Ανω Καλλιθέα Ρεθύμνου, πατέρα Εμμανούηλ και του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Προδρόμου φαίνεται να έχει αίσιο τέλος, μετά την χθεσινοβραδινή παρουσία του κ. Προδρόμου στην ακολουθία του εσπερινού.  

Μιλώντας για πρώτη φορά πρόσωπο με το πρόσωπο μητροπολίτης και ιερέας, ο κ. Πρόδρομος ξεκαθάρισε πως η εκκλησία δεν είναι κανενός και πως άβατα στην εκκλησία της Κρήτης δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν.  

Αναφερόμενος επίσης στις προκλητικές αναφορές των προηγούμενων ημερών, στο έγγραφο για αστυνομική παρουσία στον εσπερινό και στο εξώδικο, ο κ. Πρόδρομος εμφανίστηκε έτοιμος να δώσει συγχωροχάρτι και χωρίς εκπτώσεις, όπως είπε, στα εκκλησιαστικά θέματα να συμπορευτούν.  

 

Αρχικά πάντως η ατμόσφαιρα ήταν «ηλεκτρισμένη» αφού κατά την είσοδο του Επισκόπου στον ιερό ναό, ο 49χρονος κληρικός κάλεσε όσους πιστούς υποστηρίζουν το κήρυγμα του, να αποχωρήσουν, όπως είπε, από τον χώρο για να μην μιανθούν, όπως και έκανε μερίδα των πιστών προκαλώντας την δυσαρέσκεια των υπολοίπων.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια