Στα σκαλοπάτια του παλιού της σπιτιού κοιμάται 65χρονη στο Ηράκλειο (βίντεο)

Κρήτη
Στα σκαλοπάτια του παλιού της σπιτιού κοιμάται 65χρονη στο Ηράκλειο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητείται άμεση παρέμβαση για την επίλυση του ζητήματος από την Κοινωνική υπηρεσία

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται γυναίκα στις Πατέλες Ηρακλείου η οποία περιφέρεται εδώ και τρεις εβδομάδες μόνη της στους γύρω δρόμους, με την ίδια να κοιμάται στο πεζοδρόμιο που βρίσκεται έξω από το σπίτι που νοίκιαζε πριν από δύο χρόνια.

Περίοικοι καλούν την Κοινωνική υπηρεσία του δήμου να σκύψει στο πρόβλημα και να βοηθήσουν την γυναίκα ηλικίας 65 ετών, προκειμένου να φιλοξενηθεί σε ένα κατάλληλο περιβάλλον με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Η κ. Κατερίνα τη νύχτα σκεπάζεται με κουβέρτα που έχει τοποθετήσει σε τοίχο γειτονικού σπιτιού ενώ εξασφαλίζει ένα πιάτο φαγητό από τη γειτονιά.

Η 65χρονη είναι μητέρα πέντε παιδιών.  

Όπως υποστηρίζει, παλαιότερα εξασφάλιζε μεροκάματα στους πάγκους λαϊκών αγορών. Η ίδια αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ενώ συγγενικά της πρόσωπα όπως μας ανέφερε, βρίσκονται στην Πάτρα.

Θα πρέπει επιτέλους η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου να σκύψει στο πρόβλημα, σχολιάζουν δημότες οι οποίοι μας περιγράφουν δραματικές καταστάσεις.

Για το ζήτημα επικοινωνήσαμε με την αρμόδια αντιδήμαρχο Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη η οποία μας ανέφερε ότι Κοινωνικοί Λειτουργοί έχουν γνώση της κατάστασης της κυρίας Κατερίνας και ότι η Κοινωνική Υπηρεσία βρίσκεται σε επικοινωνία με το οικογενειακό της περιβάλλον σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News