Η εκδοχή των κτηνοτρόφων για τον ξυλοδαρμό - Αφέθηκαν ελεύθεροι

Κρήτη
Η εκδοχή των κτηνοτρόφων για τον ξυλοδαρμό - Αφέθηκαν ελεύθεροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την Τρίτη 11 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά χθες Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, οι τρεις Κρητικοί οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ξυλοδαρμού ενός αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, την περασμένη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στη Νεάπολη Λασιθίου. Οι τρεις άνδρες -συγγενείς μεταξύ τους- οδηγήθηκαν χθες στα δικαστήρια προκειμένου να δικαστούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για έναν 67χρονο Κρητικό, το γιο του και τον ανιψιό του. Οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν προχθές, μετά το καταγγελλόμενο συμβάν, ενώ ο τρίτος παραδόθηκε χθες στις Αρχές αυτοβούλως. Οι τρεις κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λασιθίου προκειμένου να δικαστούν για την πράξη της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η δίκη αναβλήθηκε για την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, καθώς δεν παρέστη στο δικαστήριο ο παθών ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Μετά την αναβολή της δίκης, οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από την πλευρά της υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων, υποστηρίζεται ότι ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε το επίμαχο συμβάν, διαφέρει αρκετά από τα όσα υποστηρίζει ο παθών, αλλά και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζεται ότι από απόσπασμα βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που προσκομίστηκε χθες στις Αρχές από την πλευρά της υπεράσπισης, δεν επαληθεύονται τα όσα καταγγέλθηκαν. Εξάλλου, από την υπεράσπιση φέρεται να προτάσσεται η επιθυμία των τριών συγγενών να μην λάβει περαιτέρω διαστάσεις το θέμα και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές για το συμβάν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «ο συνάδελφος είχε μεταβεί σε τοπικό συνεργείο με την Υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, όταν δέχτηκε αρχικά λεκτική επίθεση από κτηνοτρόφο ο οποίος διαμαρτύρονταν για τις θέσεις στάθμευσης έμπροσθεν του συνεργείου. Ο συνάδελφος αφού δήλωσε την ιδιότητά του επιχείρησε να τον ηρεμήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ακολούθως ο κτηνοτρόφος κάλεσε την οικογένειά του οι οποίοι προσήλθαν άμεσα στο σημείο και χωρίς να ξεκινήσουν διάλογο επιτέθηκαν στον αστυνομικό χτυπώντας τον με τα χέρια και τα πόδια τους, ενώ ταυτόχρονα τον απειλούσαν και τον εξύβριζαν. Ο συνάδελφος φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα του ενώ ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του (…) Η ατιμωρησία συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων οι οποίοι παραμένουν αμετανόητοι για τις πράξεις τους μας πεισμώνει και συνεχίζουμε πιο δυνατοί. Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε όσους θέλουν μια απροστάτευτη κοινωνία χωρίς ασφάλεια και κράτος δικαίου».

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News