Σταϊκούρας: Η Κρήτη κόμβος ανάπτυξης για την χώρα (βίντεο)

Κρήτη
Σταϊκούρας: Η Κρήτη κόμβος ανάπτυξης για την χώρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται δεύτερο ελληνικό αίτημα για το ταμείο ανάκαμψης σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών

Ρεαλιστικά αισιόδοξος δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης,  που συμμετείχε στη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Χερσόνησο.

Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία στενάζει από τις ανατιμήσεις και τον πληθωρισμό, η πεποίθηση ότι τηρουμένων των αναλογιών η χώρα έχει καταφέρει να πιάνει ή και να ξεπερνάει τους στόχους , είναι η κύρια πεποίθηση του υπουργείου οικονομικών, βάσει τον όσων δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ ΤV.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η χώρα έχει ήδη λάβει τη μεγαλύτερη προκαταβολή, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα υποβάλουν νέο αίτημα για δεύτερη εκταμίευση. Ο ίδιος πάντως ανέφερε ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διαχυθεί ήδη στην αγορά, παραδέχθηκε όμως ότι η αύξηση επιτοκίων που έχει φτάσει στα μνημονιακά επίπεδα είναι μια νέα πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά την Κρήτη ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι παίζει σημαντικό ρόλο για την Κυβέρνηση, που προχωράει δύο από τα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται στη χώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News