Άναψαν «φωτιές» στο δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου οι υποκλοπές

Κρήτη
Άναψαν «φωτιές» στο δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου οι υποκλοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωτοβουλία προξένησε την αρχική αντίδραση του δημάρχου Γιάννη Σέγκου που αναρωτήθηκε γιατί ζητείται κάτι τέτοιο από ένα όργανο όπως το δημοτικό συμβούλιο που δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Ένας μικρός χαμός εκτυλίχθηκε  στο χθεσινο-βραδυνό δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου που τράβηξε μάλιστα , όπως μάθαμε, πολύ αργά, μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.

Αφορμή , πυροδοτώντας έντονη πολιτική αντιπαράθεση  μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων στάθηκε η έκδοση ψηφίσματος καταδίκης των πρόσφατων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων , οι γνωστές δηλαδή υποθέσεις Ανδρουλάκη – Κουκάκη...

Με πρωτοβουλία των δημοτικών παρατάξεων «Όλοι Μαζί Νέα Πορεία» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μαστοράκη και «Δύναμη Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Μανόλη Διαμαντάκη προτάθηκε συγκεκριμένα στο σώμα η   έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου καταδικάζει απερίφραστα την πρακτική παρακολουθήσεων-υποκλοπών που πραγματοποιήθηκαν σε βάρος πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων και καταπατούν στοιχειώδη δημοκρατικά πολιτικά δικαιώματα.

Η πολιτική ζωή του τόπου στον οποίο γεννήθηκε η δημοκρατία δεν αντέχει τέτοιες μεθόδους και πρακτικές που φέρνουν στην μνήμη εποχές τις οποίες ο Ελληνικός λαός με τη στάση του τις ενέγραψε στις μαύρες σελίδες της πολιτικής του ιστορίας.

Ο Δήμος Χερσονήσου, σεβόμενος τις ιστορικές επιταγές και τις πολιτικές καταβολές του Κρητικού Λαού, δεν μπορεί να μην αναδείξει και καταδικάσει το πολιτικό ολίσθημα και την πρακτική για την οποία ακέραια ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση και οι πρακτικές της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου ζητά από τις αρμόδιες αρχές την πλήρη διαλεύκανση της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης».

Η πρωτοβουλία αυτή των δύο παρατάξεων προξένησε την αρχική αντίδραση του δημάρχου Γιάννη Σέγκου που αναρωτήθηκε γιατί ζητείται κάτι τέτοιο από ένα όργανο όπως το δημοτικό συμβούλιο που δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε αντιπαράθεση και επί του περιεχομένου της πρότασης-ψηφίσματος που κατέθεσαν οι παρατάξεις Μαστοράκη-Διαμαντάκη. Στο επίκεντρο βρέθηκε μάλιστα και μια φράση περί ιστορικών επιταγών και πολιτικών καταβολών του Κρητικού λαού . Κάπου εκεί η κουβέντα πήγε και σε ένα γενικότερο πλαίσιο περί αναφορών και φράσεων που αναβιώνουν, όπως φέρεται να είπε ο δήμαρχος, παλαιοκομματικού τύπου μετεμφυλιακούς διαχωρισμούς.

Ο Γιάννης Σέγκος πρότεινε να εκδοθεί ένα ψήφισμα για τις υποκλοπές με διαφορετικό περιεχόμενο, το οποίο θα ανέφερε συγκεκριμένα δηλαδή τα εξής:

«Το δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου καταδικάζει απερίφραστα τις πρακτικές παρακολουθήσεων – τηλεφωνικών υποκλοπών που πραγματοποιούνται ή πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν, σε όποια κυβερνητική θητεία κι αν αυτές έγιναν, καθώς αυτές παραβιάζουν και καταπατούν τα από το σύνταγμα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές την πλήρη διαλεύκανση της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επέμειναν στην πρότασή τους η οποία και τελικά εγκρίθηκε . Μάλιστα  πέραν των δύο συγκεκριμένων δημοτικών παρατάξεων υπερψηφίστηκε  και από τη Λαϊκή Συσπείρωση ενώ υπέρ της πρότασης του Δημάρχου ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του πλην ενός που δήλωσε παρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News