Ηράκλειο: Ξηλώνεται το επικίνδυνο στηθαίο στην Παραλιακή - Παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξηλώνεται το επικίνδυνο στηθαίο στην Παραλιακή - Παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικίνδυνες εικόνες καταγράφηκαν στην Παραλιακή Λεωφόρο Ηρακλείου, με στηθαίο να κρέμεται κυριολεκτικά στα κεφάλια κατοίκων και οδηγών που διασχίζουν την οδό Ευρυτανίας

 

  • Το ρεπορτάζ έφερε παρέμβαση στο τοιχίο
  • Εντολή να ξηλωθεί το επικίνδυνο στηθαίο
  • Παρεμβάσεις θωράκισης σε επικίνδυνα σημεία του Ηρακλείου

Γκρεμίστηκε το επικίνδυνο στηθαίο στην Παραλιακή Λεωφόρο Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ευρυτανίας, το οποίο κρεμόταν κυριολεκτικά στα κεφάλια κατοίκων και οδηγών που διέσχιζαν το σημείο. Παράλληλα την ώρα που στο επίμαχο σημείο υλοποιούνται παρεμβάσεις «θωρακίζοντας» την ευρύτερη περιοχή, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες και σε άλλα επικίνδυνα σημεία σε κοινόχρηστους χώρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και την ανάδειξη των τεράστιων ρωγμών από το neakriti.gr, δόθηκε εντολή από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, για το ξήλωμά του με στόχο την προστασία οδηγών και πεζών.

Ο κ. Αναστασάκης που μίλησε στο neakriti.gr, ανέφερε πως «ο σιδηροπλιμός προσβλήθηκε από σκουριά και άρχισε να ανοίγει. Θα κάνουμε κάτι άλλο ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε τέτοια πιθανότητα προσβολής στο μέλλον», προσθέτοντας ότι «γερνάει ο δημόσιος χώρος και χρειάζεται τακτικές συντηρήσεις πολύ δαπανηρές, οι οποίες να είναι μόνιμες».

Την ίδια ώρα πρόσθεσε: «Η σκουριά συνοδεύεται από διόγκωση και είναι κάτι που είχε εντοπιστεί από τις υπηρεσίες του δήμου. Παρότι είναι σε εξέλιξη μία πολύ μεγάλη εργολαβία συντήρησης κοινοχρήστων χώρων, η οποία έχει ξεκινήσει από τον Καράβολα και θα επεκταθεί σε όλη την πόλη».

Επεσήμανε ότι: «Έχουμε εντοπίσει εκατοντάδες σημεία τα οποία πρέπει αν φτιάξουμε. Ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω την 25ης Αυγούστου, που οι κυβόλιθοι είναι σε κακή κατάσταση, την οδό Κατεχάκη και την Ταξιάρχου Μαρκοπούλου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News