Συρεγγέλα στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών: «Δεν έχει αυξηθεί η βία, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες» (βίντεο)

Κρήτη
Συρεγγέλα στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών: «Δεν έχει αυξηθεί η βία, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ζήτημα της ενδυνάμωσης των γυναικών είναι υψίστης σημασίας προκειμένου να σπάσει ο κύκλος της βίας τόνισε από το Ηράκλειο η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα

  • «Δυνατές γυναίκες» η απάντηση στον κύκλο της βίας
  • Επίσκεψη Συρεγγέλα στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου
  • Το σπουδαίο έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου
  • Εκατοντάδες γυναίκες ζητούν και λαμβάνουν στήριξη

Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα. Στο περιθώριο της παρουσίας της στις εργασίες του ΕΛΚ κ. Συρεγγέλα είχε συνάντηση με τα στελέχη του κέντρου που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και σε όσες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

Ειδικότερα, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις εργασίες του οποίου η ίδια συμμετέχει, η υφυπουργός επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηράκλειο και συναντήθηκε με το προσωπικό του Κέντρου, όπου τόνισε ότι έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες. 

«Δεν έχει αυξηθεί η βία στη χώρα, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για βία», σημείωσε η υφυπουργός που άκουσε, εμφανώς ικανοποιημένη, για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του κέντρου… Τόσο η ίδια όσο και τα στελέχη του κέντρου τόνισαν την ανάγκη οι γυναίκες να μιλάνε για να σπάσει ο κύκλος της βίας. 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και σε όσες υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις από εξειδικευμένο προσωπικό.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου από τον Απρίλιο 2012 ως και τις 31/08 του 2022 έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 1781 γυναίκες έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 8151 συνεδρίες ενώ ταυτόχρονα φροντίζει μέσα από δράσεις που υλοποιεί για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας στην κατεύθυνση της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News