Τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: Το κράνος του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μητρέλου φέρνει στο φως η οικογένειά του

Κρήτη
Τραγωδία στη Λ. Δημοκρατίας: Το κράνος του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μητρέλου φέρνει στο φως η οικογένειά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από την τραγωδία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας με την πτώση πεύκου που σκότωσε 51χρονο δικυκλιστή φέρνει στο φως η οικογένεια του θύματος

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από την τραγωδία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας με την πτώση πεύκου που σκότωσε 51χρονο δικυκλιστή φέρνει στο φως η οικογένεια του θύματος, Παναγιώτη Μητρέλου, ζητώντας ταυτόχρονα δικαίωση του νεκρού τους και δικαιοσύνη για τις ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.

Στην εκπομπή της Κρήτη TV «Ώρα Αιχμής» ο γιος της οικογένειας, Χρήστος Μητρέλος, παρουσίασε το κράνος του αδικοχαμένου πατέρα του περιγράφοντας με λεπτομέρειες το περιστατικό. Σύμφωνα με τον γιο του Παναγιώτη Μητρέλου το δέντρο καταπλάκωσε το σώμα του πατέρα του και ταυτόχρονα πέφτοντας τον «χτύπησε» από την αριστερή πλάγια πλευρά του κεφαλιού με αποτέλεσμα να υποστεί σπάσιμο στον αυχένα. Όπως είπε ο Χρήστος Μητρέλος μόνο το κεφάλι του ήταν αναγνωρίσιμο στην κηδεία ενώ εμφανώς σοκαρισμένος αποκάλυψε ότι και το μηχανάκι του πατέρα του πάνω στο οποίο βρισκόταν όταν τον χτύπησε το δέντρο βρίσκεται φυλαγμένο κάπου στο σπίτι. Για τη στιγμή της τραγωδίας η χήρα του Παναγιώτη Μητρέλου, Σταυρούλα επανέλαβε ότι ειδοποιήθηκε από συγγενικό πρόσωπο ότι έχει συμβεί κάποιο κακό και η επόμενη πράξη γράφτηκε στο νεκροτομείο του Βενιζελείου. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής Ηρακλείου προσφέρθηκε θέση εργασίας σε Δημοτική Επιχείρηση προς τον μεγάλο γιο της οικογένειας, αρχικά για 12 μήνες με σύμβαση και εν συνεχεία για αορίστου, όμως ο Χρήστος δεν έχει δώσει ακόμη τη δική του απάντηση.

Την ίδια ώρα η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πραγματογνωμοσύνη των δασολόγων για τα αίτια της πτώσης δεν έχει συνταχθεί ακόμη ούτε έχουν βγει τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τις ρίζες και τον κορμό από όπου ελήφθησαν δείγματα. Οι πληροφορίες όπως έχει ήδη γράψει το neakriti.gr αναφέρουν ότι το δέντρο δεν είχε ριζικό σύστημα καθώς είχαν κοπεί κατά καιρούς από διάφορα τεχνικά έργα στην περιοχή και πως μόνο μία ρίζα βρέθηκε στην βόρεια πλευρά η οποία και αυτή ήταν πάσχουσα εξαιτίας των τσιμέντων που είχαν «παχτώσει» το δέντρο. Μαζί με όλη την «κακοποίηση» που είχε υποστεί το πεύκο από τεχνικά συνεργεία υπήρξαν και συνθήκες ασφυξίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι το δέντρο που δεν είχε ρίζες το συγκρατούσε όρθιο το τσιμέντωμα που είχε γίνει μεταξύ πεζοδρομίου και ασφάλτου και πως ο κορμός ήταν καταχωμένος περίπου 80 εκατοστά!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News