Κρήτη

Ηράκλειο: Μέσα στην εβδομάδα η αφαίρεση του όγκου του 24χρονου

Καμία εξέλιξη αναφορικά με την έκδοση ΑΜΚΑ του ασθενούς

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επέμβαση για την αφαίρεση του ευμεγέθους όγκου που φέρει ο 24χρονος ασθενής. Σύμφωνα με την υποδιοικήτρια του Βενιζελείου νοσοκομείου, Ελευθερία Κωστάκη, η αφαίρεση θα γίνει στο Βενιζέλειο με την συνδρομή πλαστικού χειρούργου.

Όπως σημειώνει η κ. Κωστάκη τα δείγματα του όγκου που εστάλησαν για βιοψία δεν έδειξαν κάποια κακοήθεια στον όγκο ενώ ο 24χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σε ότι έχει να κάνει με την έκδοση ΑΜΚΑ του ασθενή η διαδικασία δεν φαίνεται να έχει κάποια άμεση εξέλιξη παρά τις πιέσεις που ασκούν τόσο το ίδιο το Βενιζέλειο όσο και η Κοινωνική Υπηρεσία.

Το ιστορικό του ασθενούς

Η κ. Κωστάκη αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ιστορικό επίσκεψης του ασθενούς στο Βενιζέλειο. Σύμφωνα με την ίδια, «ο 24χρονος ήρθε για πρώτη φορά στο Βενιζέλειο και συγκεκριμένα στα εξωτερικά ιατρεία, στις 13 Αυγούστου 2022. Οι γιατροί που τον εξέτασαν αποφάσισαν ότι έχριζε νοσηλείας και έτσι νοσηλεύτηκε στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, παρά την απουσία ΑΜΚΑ. Στις τρεις ημέρες που παρέμεινε στο νοσοκομείο, έως και τις 15 Αυγούστου 2022, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και βιοψία, με γενική αναισθησία, μάλιστα, καθώς ο ασθενής είχε μεγάλους πόνους. Όπως γνωρίζετε, τα αποτελέσματα της βιοψίας εκδίδονται μετά το πέρας κάποιων ημερών και έτσι ο ασθενής έφυγε από το νοσοκομείο στις 15 Αυγούστου, ωστόσο παρέλαβε ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονταν οδηγίες για τον καθαρισμό του σημείου, αλλά και η επιστροφή του ασθενούς στις 22 Αυγούστου στα τακτικά χειρουργεία, προκειμένου να παραλάβει τα αποτελέσματα της βιοψίας και να παρθούν οι αποφάσεις για την εξέλιξη αντιμετώπισης της υγείας του. Ωστόσο, ο ασθενής δεν επέστρεψε στη συγκεκριμένη ημερομηνία, και σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, ήρθε πάλι στο Νοσοκομείο. Δυστυχώς, ο όγκος σε αυτό διάστημα σχεδόν διπλασιάστηκε».

Οι γιατροί θα αποφάσιζαν, ανάλογα με τα αποτελέσματα της βιοψίας, αν θα έπρεπε ο ασθενής να μπει στο χειρουργείο ή εφόσον το Βενιζέλειο δεν διέθετε την απαραίτητη εξειδίκευση, θα διακομίζονταν είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη. «Όλα τα έγγραφα από το Βενιζέλειο θα σταλούν στο υπουργείο», τόνισε η κ. Κωστάκη.

Ερωτηθείσα για το αν ο ίδιος ο ασθενής επιβαρυνθεί με το κόστος νοσηλειών, λόγω απουσίας ΑΜΚΑ, η υποδιοικήτρια του Βενιζέλειου ήταν κατηγορηματική. «Το κόστος θα χρεωθεί στον προϋπολογισμό του Βενιζέλειου, δεν θα επιβαρυνθεί ο ασθενής. Κανείς δεν τον αγνόησε. Όταν έρχεται ένα επείγον περιστατικό στο νοσοκομείο, με έναν ασθενή που κινδυνεύει η ζωή του, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα σκεφτεί τον ΑΜΚΑ».

Παράλληλα, η κ. Κωστάκη ανέφερε ότι δυστυχώς ο όγκος του ασθενούς στη κύστη κόκκυγος έχει μεγαλώσει και εξετάζεται το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το περιστατικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Το Βενιζέλειο δεν είναι Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο και ενδεχομένως θα πρέπει να γίνει διακομιδή ακόμη και σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Αθήνας».

Σύμφωνα με την κ. Κωστάκη, στα έγγραφα που προσκόμισε στο νοσοκομείο και δεν του εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στην χώρα, εμφανίζεται ως γεννηθείς το 1998, δηλαδή 24 ετών.

(φωτογραφία αρχείου Shutterstock)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια