Βέμπερ αποκλειστικά στην ΚΡΗΤΗ TV: Η Ελλάδα είναι δυνατή και θα γίνει ακόμη δυνατότερη στο μέλλον (βίντεο)

Κρήτη
Βέμπερ αποκλειστικά στην ΚΡΗΤΗ TV: Η Ελλάδα είναι δυνατή και θα γίνει ακόμη δυνατότερη στο μέλλον (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρώτες δηλώσεις του αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος κατά την άφιξη του στην Κρήτη

Την χαρά του για την παρουσία του στην Κρήτη με αφορμή το γενικό συνέδριο γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» το απόγευμα της Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βέμπερ έκανε λόγο για μια σπουδαία στιγμή της «δυνατότερης ευρωπαϊκής οικογένειας», αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό συνέδριο του κόμματος του.

Σημειώνοντας παράλληλα ότι: «Η Κρήτη και η Ελλάδα αποτελούν τόπους με μέλλον και καλές προοπτικές, μπορούμε να μάθουμε πολλά εδώ ως Ευρωπαίοι.» Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι είναι ακόμη μεγαλύτερη η χαρά του που βρίσκεται σε μία χώρα την οποία διοικεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό πρέπει να το πείτε στον κ. Ερντογάν, όπως ξέρετε σήμερα είπε ότι τίποτα δε μπορεί να σώσει την Ελλάδα , ούτε η Ευρώπη ούτε η Αμερική.», σημείωσε δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV με τον κ. Βέμπερ να διαπιστώνει:

«Νομίζω όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή μέσα στην ΕΕ και ως μία ευρωπαϊκή χώρα θα είναι ισχυρή και στο μέλλον.»

Στην συνέχεια ακολούθησε ερώτηση του ΚΡΗΤΗ TV που σχετιζόταν με την παρουσία του Τούρκου Προέδρου στην ερχόμενη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα και τον Μάνφρεντ Βέμπερ να δηλώνει ότι ο κ. Ερντογάν θα πρέπει να δηλώσει το παρόν.

Στο πλάι του κ. Βέμπερ βρισκόταν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η έναρξη των EPP Group «Study Days» πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα, με την εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, και τον αντιπρόεδρο του EΛΚ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Αθανάσιος Μπακόλας.

Στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης της Κ.Ο. του ΕΛΚ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο τ. επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Στις εργασίες των «Study Days» θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Προσκεκλημένοι στην εναρκτήρια εκδήλωση ήταν και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο της συνόδου, που θα φιλοξενηθεί σε γνωστό, μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου, θα βρεθεί η γενικότερη πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία κυριαρχούν το ενεργειακό, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Μεταναστευτικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News