Χανιά: Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε σήμερα η «Ακαδημία ποδηλάτου»

Κρήτη
Χανιά: Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε σήμερα η «Ακαδημία ποδηλάτου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δράση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 700 μαθητές, υλοποιήθηκε με τη συνδρομή 18 φορέων της πόλης και περιελάμβανε, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, βιωματικά παιχνίδια, εικαστικό εργαστήρι και κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων της πόλης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην οδό Δαγκλή η δράση του δήμου Χανιών «Ακαδημία ποδηλάτου», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο.

Η δράση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 700 μαθητές, υλοποιήθηκε με τη συνδρομή 18 φορέων της πόλης και περιελάμβανε, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, βιωματικά παιχνίδια, εικαστικό εργαστήρι και κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, «η βιώσιμη αστική κινητικότητα με τη χρήση ποδηλάτου είναι μια αλλαγή που πρέπει να έρθει στα Χανιά και αυτό το μήνυμα στέλνουν σήμερα με την παρουσία τους τα μικρά παιδιά».

Στο πλαίσιο της δράσης το τμήμα τροχαίας Χανίων, είχε ετοιμάσει για τους μικρούς μαθητές διαδραστικά παιχνίδια, με τα σήματα και τις επεξηγήσεις τους σε μπλούζες που φόρεσαν τα παιδιά και κίνηση με ποδήλατα, για να μάθουν τα σήματα και την κίνηση με ασφάλεια.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News