default-image

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πολιτικό πρόβλημα η έλλειψη εργατών γης στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πολιτικό πρόβλημα η έλλειψη εργατών γης στην Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν υπάρχει σχεδιασμός και κίνητρα», διαπίστωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου αναφορικά με το φλέγον ζήτημα

Το γεγονός ότι η έλλειψη εργατών γης δεν αποτελεί πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη μια μέρα στην άλλη και πως έχει αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά είπε από το Ηράκλειο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η κ. Τελιγιορίδου κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι με το να καταργήσει τη δυνατότητα να έχουν ΑΜΚΑ πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται ως εργάτες γης, επί της ουσίας τους έδιωξε μακριά από τη χώρα.

Για πρόβλημα με ιδεολογική χροιά και πάντως σε καμία περίπτωση πρόβλημα δίχως αιτία  όπως τώρα το παρουσιάζουν στελέχη της κυβέρνησης, χαρακτήρισε η κ. Τελιγιορίδου την έλλειψη εργατικών χεριών , συμπληρώνοντας ότι απαιτείται ουσιαστικός χειρισμός και συγκεκριμένα μέτρα για να μην ερημώσουν οι αγροτικές περιοχές.

Την ίδια ώρα η αναπληρώτρια τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , ξεκαθάρισε ότι με τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, και την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων με φόντο τις ανατιμήσεις, από τον αγροτικό κλάδο κινδυνεύουν να αποχωρήσουν μαζικά  και οι παραγωγοί, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αγροτική οικονομία.

Η κ. Τελιγιορίδου βρίσκεται για διήμερη περιοδεία στο Ηράκλειο όπου έχει επαφές με παραγωγούς και φορείς, ενώ θα πραγματοποιήσει και ομιλίες σε Αρχάνες και τον Πλάτανο Μεσαράς. 

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News