Κρήτη

Ηράκλειο: Διήμερες εκδηλώσεις από τον Δήμο Αγ. Βασιλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η παγκόσμια ημέρα τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970 - Οι εκδηλώσεις γίνονται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού ο δήμος Αγίου  Βασιλείου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, πολιτιστικούς και τουριστικούς φορείς, επιχειρηματίες και οικοτεχνίες  της περιοχής,  προγραμματίζει διήμερες εκδηλώσεις ο οποίες περιλαμβάνουν: 

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 όλα τα λαογραφικά μουσεία στα χωριά Μύρθιο, Σελλιά και Ασώματο θα παραμείνουν ανοιχτά για τους επισκέπτες.Το βράδυ της ιδίας μέρας παρέα νέων  από τα Σελλιά και τον Ασώματο  θα πραγματοποιήσουν καντάδα  εντός του οικισμού του Πλακιά.

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 θα προηγηθεί των εκδηλώσεων βαρκάδα στον κόλπο του Πλακιά. Στον υπαίθριο χώρο της παραλιακής του Πλακιά,  ντόπιοι επαγγελματίες  και οικοτεχνίες  θα  παρουσιάσουν τα τοπικά  προϊόντα τους, σε μια ανοιχτή έκθεση. 

Θα ακολουθήσει ομιλία με αναφορά στον τουρισμό και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του δήμου Αγ. Βασιλείου.

Η βραδιά θα κλείσει με παρουσίαση της κρητικής παραδοσιακής φορεσιάς και  κρητικών παραδοσιακών χορών από το συγκρότημα «Κρήτες» και τον υπεύθυνο  Κώστα   Παντελιδάκη.

Παράλληλα θα προσφέρεται κέρασμα με κρητικό πιλάφι.

Υπενθυμίζεται ότι η παγκόσμια ημέρα τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.  

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια