Κεφαλογιάννης στην ΚΡΗΤΗ TV: Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας και η τουρκική προκλητικότητα (βίντεο)

Κρήτη
Κεφαλογιάννης στην ΚΡΗΤΗ TV: Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας και η τουρκική προκλητικότητα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε γείτονες, θέλουμε μια ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το δίκαιο της Θάλασσας, τις διεθνείς συμφωνίες τη Συνθήκη της Λοζάνης, όπως ορίζει ο καταστατικός χάρτης των ΟΗΕ», δήλωσε αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μανώλης Κεφαλογιάννης

Στο Ηράκλειο για επαφές ενόψει της ετήσιας συνάντησης των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, βρέθηκε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Πριν την ετήσια συνάντηση των ευρωβουλευτών, η οποία θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 27 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σε μεγάλο ξενοδοχείο της Χερσονήσου, βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, με τον Μάνο Δασκαλάκη, και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καθημερινή προκλητικότητα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αντιδράσεις από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

O Μανώλης Κεφαλογιάννης αρχικά ερωτώμενος, με όσα είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: «Είδαμε μία σοβαρή ομιλία με αυτοπεποίθηση, θύμισε πολύ αυτό που έλεγαν οι Ρωμαίοι και ο Κένεντι, ‘’δεν φοβόμαστε να διαπραγματευτούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν διαπραγματευόμαστε υπό καθεστώς φόβου’’. Και αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα φέρεται κοσμοπολιτικά, είναι μια υπολογίσιμη στρατιωτική δύναμη, ξέρουμε να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια και το δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση».

Αναφορικά, με την τουρκική προκλητικότητα, ευρωβουλευτής της Ν.Δ, δήλωσε πως: «Από εκεί και πέρα είμαστε γείτονες, θέλουμε μια ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το δίκαιο της Θάλασσας, τις διεθνείς συμφωνίες τη Συνθήκη της Λοζάνης, όπως ορίζει ο καταστατικός χάρτης των ΟΗΕ, ότι οι διάφορες μεταξύ κρατών πρέπει να λύνονται ειρηνικά. Αυτή είναι η διαφορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Κρήτη στο επίκεντρο της Ευρώπης με αφορμή τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

«Η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αποτελεί μία πολύ σημαντική συγκυρία για την Ελλάδα αλλά και για την Κρήτη, καθώς η πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει τους περισσότερους ευρωβουλευτές, η οποία έρχεται να αναδείξει θέματα σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις , με τις κυρώσεις να βρίσκονται επί τάπητος».

Ο «εφιάλτης» της ενεργειακής κρίσης

«Αυτό είναι ο πόλεμος της γενιά μας. Έχουμε ένα τεράστιο οικονομικό κόστος, διότι έχουμε να πολιτευτούμε με αρχές και αξίες. Δεν μπορούμε να εξισώνουμε τον θύτη με το θύμα. Το θύμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ουκρανία. Διότι αύριο θα είμαστε εμείς με την Τουρκία, με θύματα εμάς και θύτη την Τουρκία. Το Διεθνές Δίκαιο γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News