Εγκεφαλικός ιστός: Το όπλο κατά της ασθένειας του Αλτσχάιμερ (βίντεο)

Κρήτη
Εγκεφαλικός ιστός: Το όπλο κατά της ασθένειας του Αλτσχάιμερ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικά συμπεράσματα κατά το 8ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο

Παρά το γεγονός ότι στις τοπικές κυρίως κοινωνίες, η νόσος Αλτσχάιμερ εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού ως προς την παραδοχή της, τα βήματα στην έρευνα αρχίζουν να έχουν ένα πιο δυναμικό βηματισμό, με τους επιστήμονες πλέον να έχουν στα χέρια τους υλικό που θα τους βοηθήσει να εξετάσουν πιο αξιόπιστα το εύρος των αιτιών εκδήλωσης της νόσου και από εκεί της δυνατότητας  θεραπείας της. Ως τέτοιο πολύτιμο υλικό θεωρείται ο εγκεφαλικός ιστός που φτάνει στις κατά τόπους Βιοτράπεζες και αποτελεί τον νούμερο ένα παράγοντα στην έρευνα. Παρά την προκατάληψη, η Τράπεζα Εγκεφαλικού Ιστού στο Ηράκλειο, έχει ήδη δυναμική  παρουσία.

Πρόκειται για εγκεφαλικό ιστό που μέσω συγκεκριμένου πρωτοκόλλου του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής , λαμβάνεται από άτομα που μόλις έχουν φύγει από τη ζωή και η οικογένειά τους έχει συναινέσει στην λήψη του. Μια απόφαση που λαμβάνει τα χαρακτηριστικά της προσφοράς στην επιστήμη αλλά και την ίδια την ανθρωπότητα.

Ήδη από την έρευνα που γίνεται έχουν προκύψει χρήσιμα συμπεράσματα, που δύναται να βοηθήσουν στην πορεία προς την εξεύρεση θεραπείας του Αλτσχάιμερ. Όπως επισημάνθηκε στη λήξη του  8ου Παγκρήτιου Διεπιστημονικού Συνεδρίου νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών της εταιρείας Ηρακλείου Αλληλεγγύη, ήδη αποτυπώνεται ότι στην Κρήτη στις περιπτώσεις που ελέγχθηκαν, το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών εμφάνιζε αυξημένα ποσοστά μια συγκεκριμένης πρωτεΐνης, στην οποία ίσως θα μπορέσει να στηριχθεί μια ολόκληρη έρευνα για τον εντοπισμό της θεραπείας του Αλτσχάιμερ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News