Αη Γιάννης Χωστός: O κόμβος της υπομονής που ήρθε για να μείνει (βίντεο)

Κρήτη
Αη Γιάννης Χωστός: O κόμβος της υπομονής που ήρθε για να μείνει (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς θεαματικές παρεμβάσεις η ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για τον «κόμβο της ταλαιπωρίας»

Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν οι οδηγοί που βασανίζονται καθημερινά στον πολύπαθο κόμβο Αη Γιάννη Ηρακλείου καθώς μια ακόμη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στο σχεδιασμό και με το ενδεχόμενο κατάργησης του κόμβου τελικά να απορρίπτεται.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση νέου κόμβου στο ύψος της στροφής για Φοινικιά, ενώ όπως αποφασίστηκε θα αποτρέπεται η κίνηση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων προς τις οδούς Μάνου Κατράκη και Ειρήνης και Φιλίας.

Αναφορικά με το δεύτερο κυκλικό κόμβο ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης είχε αναφέρει πρόσφατα ότι γνωρίζουν το πρόβλημα και προσπαθούν αν το λύσουν, σημειώνοντας ότι οι εργασίες κατασκευής του προχωρούν, με στόχο την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά κυρίως την ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως «οι πρώτες παρεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα την κάθετη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή».

Γεγονός είναι πλέον ότι η εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού και των επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή ,αλλά η απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη διαχείριση της αυξημένης κίνησης, έχει οδηγήσει σε ένα χρόνιο και άλυτο πρόβλημα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News