Ρέθυμνο: Να απομακρύνουν απο τα φρεάτια τυχόντα υλικά κάλυψης καλεί τους πολίτες ο δήμος ενόψει επιδείνωσης του καιρού

Κρήτη
Ρέθυμνο: Να απομακρύνουν απο τα φρεάτια τυχόντα υλικά κάλυψης καλεί τους πολίτες ο δήμος ενόψει επιδείνωσης του καιρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, αποκλειστικά για το νησί της Κρήτης

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, αναμένονται σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ στην Κρήτη.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, αποκλειστικά για το νησί της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος, Μανόλης Λέκκας, «ενώ με τα προηγούμενα δεδομένα από τα μοντέλα προβλέπονταν ότι η Κρήτη θα επηρεαστεί μόνο από την ψυχρή αέρια μάζα, με φαινόμενα περιορισμένα, προέκυψε μια ανώτερη διαταραχή του καιρού».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «τα φαινόμενα έχουν ήδη ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής στα νοτιοδυτικά του νησιού, και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο καιρός θα κάνει πέρασμα από όλη την Κρήτη, ξεκινώντας από τα δυτικά προς τα ανατολικά».

«Εντονότερα αναμένονται τα φαινόμενα από το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν το βράδυ. Θα βρέξει σχεδόν παντού ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων τα οποία απαιτούν προσοχή».

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση καιρού, τις επόμενες ώρες, αναμένεται να εκδηλωθούν στην πόλη του Ρεθύμνου τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Με αφορμή την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, ο δήμος Ρεθύμνου, με ανακοίνωσή του, καλεί τους κατοίκους και επαγγελματίες της Παλιάς Πόλης, να ελευθερώσουν τα φρεάτια των οδών από τυχόντα υλικά κάλυψης, ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News