Δημοτική Αγορά Χανίων: Αποκαλύφθηκε ξανά ο προμαχώνας

Κρήτη
Δημοτική Αγορά Χανίων: Αποκαλύφθηκε ξανά ο προμαχώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποκάλυψη της αιχμής του προμαχώνα δημιουργεί σκέψεις για ενδεχόμενες πρόσθετες παρεμβάσεις, οι οποίες θα τον αναδείξουν ως μέρος του συνόλου του νεότερου μνημείου

Οι εργασίες για την αποκατάσταση του εμβληματικού μνημείου της πόλης των Χανίων, της Δημοτικής Αγοράς, αποκάλυψαν τον προμαχώνα πάνω στον οποίο κατασκευάστηκε. Αναμενόμενο. Πλην όμως, η αποκάλυψη της αιχμής του προμαχώνα δημιουργεί σκέψεις για ενδεχόμενες πρόσθετες παρεμβάσεις, οι οποίες θα τον αναδείξουν ως μέρος του συνόλου του νεότερου μνημείου.

Ο επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων Κρήτης Μιχάλης Ανδριανάκης σε ανάρτησή του τονίζει την ανάγκη παράλληλης ανάδειξης του προμαχώνα, ο οποίος έχει υποστεί φθορές από παλαιότερες παρεμβάσεις με τοποθετήσεις σωλήνων αποχέτευσης στα πιο ακατάλληλα σημεία. Όπως αναφέρει, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα «αν, όταν έχτιζαν την Αγορά, είχαν προβληματιστεί και δεν είχαν «εξαφανίσει» αβασάνιστα το εντυπωσιακό οχυρωματικό έργο του Michele Sanmicheli. Περιθώρια συνύπαρξης των μνημείων και μελλοντικής μεγαλύτερης ανάδειξης υπάρχουν», σημειώνει ο κ. Ανδριανάκης, εκτιμώντας ότι με σοβαρό σχεδιασμό και επεμβάσεις μπορεί να «ανακτηθεί» περισσότερο από το 85% των βενετσιάνικων οχυρώσεων της πόλης, με πολλαπλά οφέλη σε πολλά επίπεδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News