Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι στην Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Κρήτη - Πότε θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, αποκλειστικά για το νησί της Κρήτης, εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους, σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος, Μανόλης Λέκκας, «ενώ με τα προηγούμενα δεδομένα από τα μοντέλα προβλέπονταν ότι η Κρήτη θα επηρεαστεί μόνο από την ψυχρή αέρια μάζα, με φαινόμενα περιορισμένα, προέκυψε μια ανώτερη διαταραχή του καιρού».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «τα φαινόμενα έχουν ήδη ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής στα νοτιοδυτικά του νησιού, και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο καιρός θα κάνει πέρασμα από όλη την Κρήτη, ξεκινώντας από τα δυτικά προς τα ανατολικά».

«Εντονότερα αναμένονται τα φαινόμενα από το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν το βράδυ. Θα βρέξει σχεδόν παντού ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων τα οποία απαιτούν προσοχή».

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν σήμερα μέχρι τους 22 βαθμούς Κελσίου και 24 στη Νότια Κρήτη, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις, έως 5 Μποφόρ.

Σε ερώτηση για την διάρκεια της κακοκαιρίας, ο κ. Λέκκας ανέφερε στο neakriti.gr πως ο κύκλος αυτός ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου. Από αύριο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες και μόνο οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε φθινοπωρινά επίπεδα.

Η εικόνα του καιρού στις 18:00:

Η εικόνα του καιρού στις 21:00:

Live η εξέλιξη του φαινομένου:

Κ. Λαγουβάρδος: Ισχυρές βροχές την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη

Σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το άρθρο του Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κ. Λαγουβάρδου.

Οι δύο παρακάτω  χάρτες δίνουν την αναμενόμενη κατανομή της βροχής  το απόγευμα και της πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Χανιά: Απαγόρευση προσέγγισης σε φαράγγια και ορεινά μονοπάτια λόγω κακοκαιρίας

Έκτακτη ανακοίνωση με την οποία απαγορεύεται για σήμερα η διέλευση, παραμονή και προσέγγιση σε όλα τα φαράγγια και τα ορεινά μονοπάτια της Περιφερειακής Ενότητας, εξέδωσε η αντιπεριφέρεια Χανίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, αναμένονται ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες και σε περιοχές της Π. Ε. Χανίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για τους περιπατητές και τους επισκέπτες στις ορειβατικές διαδρομές, τα μονοπάτια και τα φαράγγια στην περιοχή μας.

Μετά από αυτό ανακοινώνεται ότι απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και προσέγγιση σε όλα τα φαράγγια και τα ορεινά μονοπάτια της Π.Ε. Χανίων, επειδή υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης από ορμητικά νερά, για σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News