Ηράκλειο: Ταλαιπωρία ωρών σε δύο πολύπαθους κόμβους έφεραν τα πρωτοβρόχια (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ταλαιπωρία ωρών σε δύο πολύπαθους κόμβους έφεραν τα πρωτοβρόχια (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα ευρεία σύσκεψη για τον κόμβο στον Άγιο Ιωάννη το Χωστό - Προς αντικατάσταση το «round about» στην 62 Μαρτύρων

Από την πρώτη κιόλας σταγόνα βροχής, ήρθαν στο μέγιστο σημείο τους τα προβλήματα που καταγράφονται στους «δύο κόμβους της οργής» του Ηρακλείου, στης Λεωφόρο 62 Μαρτύρων και τον Άη Γιάννη το Χωστό. Ουρές τα οχήματα  σε φάση αναμονής και η ταλαιπωρία στο απόγειό της.

Ειδικότερα, το «round about» στην 62 Μαρτύρων σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη,  θα αντικατασταθεί από έναν άλλο κόμβο που θα εξυπηρετεί περισσότερο τα οχήματα με κατεύθυνση προς το Γάζι.

Τοποθέτηση φαναριών δεν εγκρίθηκε και αυτό που αναμένεται για το νέο κόμβο όπως είπε, είναι η αδειοδότηση που ο ίδιος εκτιμά ότι μπορεί να δοθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου. Με τον τρόπο αυτό διευκρινίζει ότι θα δοθεί τέλος σε μια ταλαιπωρία, την οποία αυτή την ώρα ο κόμβος κυκλικής πορείας που είναι εκτός προδιαγραφών αντί να περιορίζει, μάλλον επιτείνει .

Κατάσταση για γερά νεύρα σχεδόν για τις περισσότερες ώρες της ημέρας , είναι αυτή που καλούνται να διαχειριστούν οι οδηγοί και στον δεύτερο κόμβο της οργής, στον Άγιο Ιωάννη το Χωστό. Ουρές οχημάτων το ένα πίσω από το άλλο, καθυστερήσεις που διαρκούν όλο και περισσότερο και ένταση που κάποιες φορές  οδηγεί τους οδηγούς ακόμη και σε διαπληκτισμούς.

Συνέχεια στο «σίριαλ» με τις αλυσιδωτές αντιδράσεις δίδεται αύριο, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται νέα ευρεία σύσκεψη και με την  παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο προσωρινός κόμβος αναμένεται να έχει κατασκευαστεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα προχωρά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου και οι απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του οριστικού κόμβου στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και το σενάριο της κατάργησης του πρώτου κόμβου που κατασκεύασε η περιφέρεια μετά τη γέφυρα, αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του οριστικού, ένα θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην ευρεία σύσκεψη φορέων και κατοίκων της περιοχής.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News