Χανιά: Πέταξε ναρκωτικά μέσα στη βίλα Κούνδουρου (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Πέταξε ναρκωτικά μέσα στη βίλα Κούνδουρου (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραβατικές συμπεριφορές και αλισβερίσια καταγγέλλουν οι κάτοικοι - Φοβούνται να διασχίσουν το πάρκο

Στον αύλιο χώρο της βίλας Κούνδρουρου, στην οποία φιλοξενείται η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Χανίων και στην οποία πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση δράσεις με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών, άγνωστος δράστης είχε πετάξει ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Στη διάρκεια επιχείρησης, άνδρες της Ομάδας Δίας βρήκαν περί τα σαράντα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε μια συσκευασία την οποία εκτιμάται ότι πέταξε ο κάτοχος της στην προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών ωστόσο φέρνει στο προσκήνιο τη μετατροπή του διπλανού πάρκου σε άντρο παράνομων συναλλαγών και παραβατικών συμπεριφορών,  με τους κατοίκους της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου , να καταγγέλλουν πως φοβούνται ακόμη και να διασχίσουν το πάρκο. Κάνουν δε λόγο για παρενοχλήσεις γυναικών, ακόμη και για άσεμνες χειρονομίες δίπλα σε παιδιά που παίζουν αμέριμνα στο πάρκο!

«Είναι γεγονός ότι μαζεύονται περιθωριακοί στο πάρκο, ότι αποτελεί στέκι αστέγων και γενικά ότι συμβαίνουν διάφορα περίεργα» είπε στο neakriti.gr κάτοικος της περιοχής υποστηρίζοντας ότι «πολλές φορές γίνονται περιπολίες από την αστυνομία χωρίς όμως να βοηθούν σε κάτι». Μάλιστα ένοικοι των πολυκατοικιών των οποίων τα σπίτια έχουν οπτική επαφή με το πάρκο δίπλα από την βίλα Κούνδουρου έχουν γίνει πολλές φορές μάρτυρες παράνομων συναλλαγών. «Έχουμε ακούσει από γείτονες πως βλέπουν ανταλλαγές από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους. Για ναρκωτικά ακούμε ότι διακινούνται» σημειώνει ο ίδιος κάτοικος.

Αν και φωτισμένο, το πάρκο τις νυχτερινές ώρες γίνεται απροσπέλαστο κυρίως για γυναίκες. Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιστατικά με παρενοχλήσεις και μάλιστα είναι ενδεικτικό πως αν κάποιος από τους κατοίκους δει γυναίκα μόνη μέσα στο πάρκο, δεν την αφήνει μόνη γνωρίζοντας πως εγκυμονούν κίνδυνοι. Όμως κίνδυνοι παραμονεύουν ακόμη και για παιδιά που κάποτε έπαιζαν αμέριμνα στο μοναδικό πάρκο της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Μια νεαρή γυναίκα που βγάζει καθημερινά βόλτα το σκυλί της στο πάρκο, μετέφερε στο neakriti.gr περιστατικό κατά το οποίο ηλικιωμένος άντρας έκανε άσεμνες χειρονομίες ενώ μέσα στο πάρκο βρίσκονταν παιδιά. Η ίδια τόνισε ότι «υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία προβληματίζουν. Δεν είναι μόνο τα ναρκωτικά».

Συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών σε στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις

Η μικροποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε έξω από την Βίλα Κούνδουρου δεν ήταν η μοναδική που κατασχέθηκε την περασμένη Τετάρτη στα Χανιά. Σε οργανωμένους αστυνομικούς ελέγχους σε 298 άτομα και σε 192 οχήματα, έγιναν δυο συλλήψεις ενός αλλοδαπού και ενός ημεδαπού , για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 161 γραμμάρια κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας ,το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά 67 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα: 8  για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης, 12 για μη χρήση ζώνη ασφαλείας, 14 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 12 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 1  για υπερβολική ταχύτητα και 20 για λοιπές παραβάσεις .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News