Ηράκλειο: Τραγικός επίλογος για τον 53χρονο Γερμανό - Ανασύρθηκε η σορός του απο το φαράγγι Βοριζίων

Κρήτη
Ηράκλειο: Τραγικός επίλογος για τον 53χρονο Γερμανό - Ανασύρθηκε η σορός του απο το φαράγγι Βοριζίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών, αλλά και της Αστυνομίας ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς η περιοχή ήταν δύσβατη και δασώδης - Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τον Γερμανό ορειβάτη που αγνοούνταν από τις 2 Σεπτεμβρίου

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του 53χρονου Γερμανού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στο Καμαραϊκό Σπήλαιο στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών, αλλά και της Αστυνομίας ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς η περιοχή ήταν δύσβατη και δασώδης. Χρειάστηκαν συντονισμένες ενέργειες για να ανασυρθεί επιτυχώς η σορός του άτυχου άνδρα και να μεταφερθεί στο σημείο όπου βρίσκονταν τα οχήματα και στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται οτι, δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί ότι το πτώμα που εντοπίστηκε - και το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση σήψης - ανήκει στον 53χρονο με καταγωγή από την Γερμανία. Ωστόσο, όλα τα στοιχεία, στα οποία περιλαμβάνονται ευρήματα, όπως σακίδιο, προσωπικά έγγραφα του 53χρονου, αλλά και παπούτσια, «μαρτυρούν» ότι πιθανότητα η σορός που βρέθηκε ανήκει στον άτυχο Καντς. Ας σημειωθεί ακόμη ότι, η θέση όπου εντοπίστηκε η σορός (σε δύσβατη και πετρώδη περιοχή) φανερώνει ότι - πιθανώς - ο θάνατος να επήλθε εξαιτίας πτώσης του.

Όπως δημοσίευσε το neakriti.gr, ομάδα ορειβατών από τη Γερμανία, η οποία μετέβη στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα μετά από πρωτοβουλία της οικογένειας του αγνοούμενου, εντόπισε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου τη σορό ενός άνδρα, σε δύσβατο σημείο στο φαράγγι των Βοριζίων. Οι τρεις ορειβάτες που «επιστρατεύτηκαν» από τους οικείους του Καντς, έκαναν τα πάντα για να βρουν τον αγαπημένο τους άνθρωπο. Δύο από τους τρεις Γερμανούς ορειβάτες προέβησαν σε αγωνιώδεις αναζητήσεις σε διάφορες διαδρομές προς το Καμαραϊκό Σπήλαιο, έως ότου εντόπισαν ένα πτώμα να κείτεται σε γκρεμό στο φαράγγι των Βοριζίων. Άμεσα ενημέρωσαν τις Αρχές, αναφέροντας ότι βρήκαν τον αγνοούμενο συμπατριώτη τους.

Τάχιστα έλαβε χώρα μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών, με στελέχη της 3ης ΕΜΑΚ, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών, αλλά και της Αστυνομίας να μεταβαίνουν στην περιοχή. Εντούτοις, επειδή είχε ήδη αρχίσει να πέφτει το σκοτάδι κι επειδή το πτώμα βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή, η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού αναμενόταν ιδιαίτερα δύσκολη και πιθανώς πολύωρη.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 53χρονος Γερμανός ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου για πεζοπορία με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και είχε προορισμό το Καμαραϊκό Σπήλαιο του δήμου Φαιστού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου δηλώθηκε η εξαφάνιση του 53χρονου στην Αστυνομία από φίλο του και με το πρώτο φως της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Με την πάροδο των ημερών, εκτός από την περιοχή γύρω από το σπήλαιο των Καμαρών, οι έρευνες επεκτάθηκαν και προς το δάσος του Ρούβα. Πυροσβέστες και αστυνομικοί κινήθηκαν πεζή μέσα στο δάσος, χωρίς, δυστυχώς, οι έρευνες να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από τις ελληνικές Αρχές, πάντως, οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του 53χρονου δικηγόρου συνεχίζονταν από Γερμανούς ορειβάτες μετά από πρωτοβουλία της οικογένειας του Καντς.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι, πριν από αρκετές ημέρες, άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του 53χρονου, σε ανάρτησή που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι ο άνθρωπός τους είχε επισκεφτεί άλλες τρεις φορές το Καμαραϊκό Σπήλαιο στο παρελθόν, προσθέτοντας ότι από το στίγμα του κινητού του φαίνεται ότι βρέθηκε στο δάσος του Ρούβα το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, κι ότι αυτό σημαίνει ότι περπάτησε έως εκεί μέσα σε περίπου 6 ώρες.

Όπως αναφέρεται ακολούθως στην ανάρτηση, πιθανώς μετά είτε η μπαταρία του κινητού του άδειασε, είτε ο 53χρονος έχασε το κινητό του, είτε κάτι συνέβη εκεί πέρα, καθώς ο αγνοούμενος είχε ραντεβού και είναι ένα ιδιαίτερα υπεύθυνο και αξιόπιστο άτομο. Εξάλλου, στην ανάρτηση τονιζόταν ότι ο Καντς μιλά αρκετά καλά Ελληνικά και Αγγλικά, με τους συγγενείς του αγνοούμενου να απευθύνουν έκκληση προς όποιον γνωρίζει την παραμικρή πληροφορία να επικοινωνήσει είτε με το Γερμανικό Προξενείο, είτε με την Ελληνική Αστυνομία.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News