default-image

Αγρότες: Σύσκεψη για τα προβλήματα που τους απασχολούν

Κρήτη
Αγρότες: Σύσκεψη για τα προβλήματα που τους απασχολούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απόγνωση οι αγρότες της Κρήτης - Καλούν σε παγκρήτια σύσκεψη όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους του νησιού

Σύσκεψη για τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Κρήτης την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Ε.Κ. Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκρήτια Συντονιστική, η κατάσταση που βιώνουν έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς το κόστος παραγωγής στις ζωοτροφές, στα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και γενικά στα αγροεφόδια μαζί και με την καταστροφή στα σταφύλια και την σταφίδα, αλλά και την διαφαινόμενη καταστροφή στον δάκο.

«Αν δεν διεκδικήσουμε άμεσα, ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση», όπως αναφέρουν, «για όλα τα παραπάνω, ούτε να καλλιεργήσουμε ξανά μπορούμε, ούτε τα αιγοπρόβατα μας να συντηρήσουμε. Εμείς και οι οικογένειες μας θα πεινάσουμε μιας και τα μέχρι τώρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μόνο για κοροϊδία είναι», τονίζουν.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το Παγκρήτιο Συντονιστικό Αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων το οποίο έχει συγκροτηθεί από 16 Α.Σ της Κρήτης καλεί σε Παγκρήτια σύσκεψη όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Κρήτης. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ στην αίθουσα του Ε.Κ Ρεθύμνου.

Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το κόστος παραγωγής στις ζωοτροφές, στα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και γενικά στα αγροεφόδια.

Οι αυξήσεις στα καύσιμα και στο ρεύμα, στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, που είναι αναγκαία για την διαβίωσή μας, έχουν βαρέσει κόκκινο. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές στον παραγωγό στα αγροτικά και κτηνοτροφικά μας προϊόντα δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο επανάπαυσης.

Μαζί με την καταστροφή στα σταφύλια και στην σταφίδα, την διαφαινόμενη καταστροφή από τον δάκο σε αρκετές περιοχές κάθε συνάδελφος αγρότης και κτηνοτρόφος καταλαβαίνει τι μας περιμένει.

Αν δεν διεκδικήσουμε άμεσα, ουσιαστικά μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, για όλα τα παραπάνω, ούτε να καλλιεργήσουμε ξανά μπορούμε, ούτε τα αιγοπρόβατα μας να συντηρήσουμε. Εμείς και οι οικογένειες μας θα πεινάσουμε μιας και τα μέχρι τώρα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μόνο για κοροϊδία είναι.

Όλα αυτά θα συζητηθούν στην σύσκεψη, θα καταλήξουμε τα αντίστοιχα αιτήματα και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για να τα διεκδικήσουμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News