Κρήτη

Στην Κρήτη η ετήσια συνάντηση των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Την επόμενη εβδομάδα σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου η σύνοδος της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Η συνάντηση ήταν να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2021 αλλά αναβλήθηκε λόγω των μεγάλων σεισμών στο Ηράκλειο

Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο κατά την οποία κυριαρχούν το ενεργειακό, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και το μεταναστευτικό, αναμένεται να συζητηθούν στην ετήσια συνάντηση των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Κρήτη.

Η σύνοδος (EPP Study Days) θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 27 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σε μεγάλο ξενοδοχείο της Χερσονήσου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ουσιαστικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βαγγέλη Μειμαράκη και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Θανάση Μπακόλα.

Λεπτομέρειες για τις εργασίες της συνόδου αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, αλλά να σημειωθεί πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελούμενη από 176 ευρωβουλευτές.

Επιπλέον το ΕΛΚ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 10 επιτρόπους με επικεφαλής την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν, ενώ εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από έξι αρχηγούς κυβερνήσεων από Αυστρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρο, Λετονία και Ρουμανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια