Τι γίνεται τελικά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο;

Κρήτη
Τι γίνεται τελικά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έγκριση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη φέρονται να έχουν οι Φραγκίσκος Λαμπρινός, Φραγκίσκος Παρασύρης και Λάμπρος Βαμβακάς, ενώ οι υπόλοιποι που έχουν υποβάλει το σχετικό ενδιαφέρον φαίνεται ότι σνομπάρονται

Ποιο θα είναι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στο Ηράκλειο; Το πρώτο καίριο βέβαια ερώτημα αφορά στο ποιος το φτιάχνει, αφού, εκτός από τα ονόματα που έχουν ακουστεί, χωρίς να έχουν ανοίξει οι εσωτερικές διαδικασίες, εμφανίζονται ή αυτοπροβάλλονται ότι ήδη φέρουν την έγκριση του αρχηγού. Αυτό βέβαια, σε σχέση με άλλους που τυχόν θα ήθελαν να υποβάλουν τον εαυτό τους σε μια εσωκομματική διαδικασία, ούτε δίκαιο το λες, ούτε ισότιμο, από τη στιγμή που άλλοι, έχοντας ήδη το «ΟΚ», «οργώνουν» δύο και τρεις φορές με περιοδείες και συναντήσεις την περιφερειακή ενότητα.

Έτσι, την έγκριση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη φέρονται να έχουν οι Φραγκίσκος Λαμπρινός, Φραγκίσκος Παρασύρης και Λάμπρος Βαμβακάς, ενώ οι υπόλοιποι που έχουν υποβάλει το σχετικό ενδιαφέρον φαίνεται ότι σνομπάρονται. Την ώρα μάλιστα που διαρρέουν ότι δεν έχουν υποψηφίους από τη Μεσαρά, αποσιωπούν τις υποψηφιότητες του Γιώργου Σταθοράκη και Παντελή Αρβανιτάκη, που ήταν υποψήφιοι και το 2019 με αξιοσημείωτη παρουσία.

Το ίδιο συμβαίνει με την Ευαγγελία Χατζάκη, που σχετίζεται με το Τυμπάκι και το Καστέλι, αλλά και τους Μανόλη Καμπουράκη και Έφη Κουτεντάκη, που θα ήταν δύο άριστες υποψηφιότητες για τη Μεσαρά (η δεξαμενή της Περιφέρειας για το «πράσινο» ψηφοδέλτιο είναι μονοπωλιακή). Βέβαια κυκλοφορεί η φήμη ότι θέτει βέτο έτερος υποψήφιος που σχετίζεται μαζί τους. Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Μπαριτάκης, που όμως φαίνεται να μην ενδιαφέρεται πλέον με την ίδια θέρμη. Αντίθετα, λέγεται ότι συγγενής του προέδρου επισκέφτηκε στη Φανερωμένη παλιό πρόεδρο της Κοινότητας για να του προτείνει να μπει στο «πράσινο» ψηφοδέλτιο η κόρη του!!! Άλλο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει βρεθεί λύση για την εκπροσώπηση του ανωγειανού στοιχείου με τον σοβαρό οικονομολόγο Παύλο Σκουλά, γιο του επονομαζόμενου «Καρά», παρότι κάποιοι άλλοι με μυλοποταμίτικη καταγωγή αντιδρούν!

Έτσι σίγουροι για τις επτά 7 θέσεις στο ψηφοδέλτιο του νομού Ηρακλείου θα πρέπει να θεωρούνται ο Βασίλης Κεγκέρογλου, που είναι ο νυν βουλευτής και μοναδικός για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στην πάλαι ποτέ κραταιά «πράσινη» Κρήτη - και ο μόνος που κράτησε και «άμυνα», δηλαδή, στα «πέτρινα» χρόνια - και οι Λάμπρος Βαμβακάς, Φραγκίσκος Λαμπρινός, Φραγκίσκος Παρασύρης, Παύλος Σκουλάς, Χρήστος Στρατάκης και Σταύρος Τζεδάκης.

Αν όμως επιλέξει τελικά την περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου για μία από τις τρεις θέσεις που μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, τότε μάλλον ο Σταύρος Τζεδάκης τελικά δε θα συμπεριληφθεί και θα παραμείνει στην Περιφέρεια. Από πλευράς γυναικών, εκτός της Ελένης Βατσινά που ήταν υποψήφια και το 2019, ενδιαφέρον λέγεται ότι δείχνει η Μαρία Καναβάκη, αντιδήμαρχος Ηρακλείου, αλλά και τα μέλη της Ν.Ε. Θεοδώρα Γιαχνάκη, κόρη της γενικής γραμματέως του Δήμου Ηρακλείου Ευγενίας Στυλιανού, και Άρια Κορνηλάκη, που μάλιστα έλαβε πάνω από 2.000 σταυρούς στις εσωκομματικές εκλογές. Μια άλλη πρόταση που ακούστηκε αφορά τη Δέσποινα Συγγελάκη, που ήταν υποψήφια και το 2012, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η διαθεσιμότητα.

(φωτογραφία αρχείου Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News