Κρήτη

ΑΣΕΠ - Κρήτη: Στα κάγκελα οι νοσηλεύτριες - «Κάτω τα χέρια από τη μητρότητα»

Στα κάγκελα βρίσκονται οι νοσηλεύτριες, που κατά την περίοδο της πανδημίας βρέθηκαν σε περίοδο λοχείας ή είχαν λάβει άδεια ανατροφής, καθώς χάνουν την ειδική μοριοδότηση

Στα... κάγκελα βρίσκονται οι νοσηλεύτριες, που κατά την περίοδο της πανδημίας βρέθηκαν σε περίοδο λοχείας ή είχαν λάβει άδεια ανατροφής, καθώς χάνουν την ειδική μοριοδότηση που περιλαμβάνεται στην προκήρυξη 7Κ/2022 και προβλέπει έξτρα 20 μόρια για κάθε μήνα που εργάστηκαν από τις 25 Φεβρουαρίου 2020 και μετά, δηλαδή μέσα στον κορωνοϊό.

Η ενημέρωση αυτή από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης προς ενδιαφερόμενες που επιθυμούσαν να υποβάλουν αίτηση στον ΑΣΕΠ για τη μονιμοποίησή τους δημιουργεί έντονες αντιδράσεις στον χώρο των νοσηλευτών, αφού πρόκειται για τις μαζικότερες προσλήψεις των τελευταίων ετών (3.720 θέσεις μονίμων) και κάποιες υποψήφιες φαίνεται ότι χάνουν τα έξτρα μόρια, γιατί απλώς έτυχε να γεννήσουν μέσα στην περίοδο της πανδημίας, που κάθε μήνας μετράει περίπου για 3 ως προς τα μόρια. Η έναρξη της υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου και θα γίνεται ηλεκτρονικά στον ΑΣΕΠ. Πρόκειται για ένα ζήτημα με λεπτές και ευαίσθητες αποχρώσεις, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη να κάνει σαφές ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη συνιστά ένα ευθύ χτύπημα στη μητρότητα και στην προστασία της αφενός, και αφετέρου προσβάλλει εργασιακά κεκτημένα που έχουν σφυρηλατηθεί εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης

ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις για 274 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στην Κρήτη

Το πρόβλημα, ωστόσο, που έχει ανακύψει έχει να κάνει με τις γυναίκες που ήταν συμβασιούχοι στα δημόσια νοσοκομεία ως έκτακτο προσωπικό λόγω πανδημίας. Τα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων της Κρήτης απέστειλαν ερωτήσεις, ζητώντας μερικές διευκρινίσεις ως προς την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και κυρίως των μορίων που απαιτούνται.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, γυναίκες οι οποίες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους έλαβαν άδεια μητρότητας ή ανατροφής τέκνου δε θα λάβουν την περαιτέρω μοριοδότηση των 20 μορίων ανά μήνα της πανδημίας. Ως εργασιακή εμπειρία μπορούν να μοριοδοτηθούν έως 84 μήνες, εκ των οποίων κάθε μήνας λαμβάνει 7 μόρια, πλην των μηνών της πανδημίας που υπερμοριοδοτούνται. Είναι ένα ζήτημα που αφορά τις γυναίκες σε πρώτο επίπεδο. Και σε δεύτερο επίπεδο αφορά μια πληθώρα εργασιακών κεκτημένων που άπτονται της προστασίας της μητρότητας.

Σε περίπτωση που δε μοριοδοτηθεί ο συγκεκριμένος χρόνος, σημαίνει σε δεύτερο επίπεδο πως ο χρόνος μητρότητας ενδέχεται να μη μετρηθεί όταν η γυναίκα φτάσει στην ηλικία συνταξιοδότησης κ.λπ. Με αυτόν τον τρόπο, έμμεσα προσβάλλεται ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους, που στηρίζεται στην ισοτιμία μεταξύ των μελών της κοινωνίας.

«Να μη γίνει διάκριση...» - Για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων μιλούν οι εργαζόμενοι

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης τόνισε πως η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αποσυρθεί η συγκεκριμένη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που βγήκε στον “αέρα” κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Υγείας, η οποία παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα. Ταυτόχρονα, ο κ. Βρύσαλης καλεί τις αρμόδιες Αρχές να μη γίνει διάκριση στη μοριοδότηση των νοσηλευτριών που έλειπαν λόγω λοχείας ή άδειας ανατροφής, γιατί προκαλείται διχασμός μεταξύ των μελών της κοινωνίας.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αφού μετέτρεψε την υπόσχεσή της για μονιμοποιήσεις όλων όσων στήριξαν το Σύστημα Υγείας την περίοδο της πανδημίας σε ένα κυνήγι μοριοδότησης μικρού αριθμού εργαζομένων απ’ όσους δουλεύουν και αφού προκήρυξε μόνο ένα μικρό μέρος των θέσεων από τους εργαζόμενους που δουλεύουν, ήρθε με κατεύθυνση του υπουργείου Υγείας η 7 Υ.ΠΕ. και η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να υλοποιήσει την αφαίρεση της ειδικής μοριοδότησης κατά το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι είχαν άδειες ανατροφής, λοχείας ή άνευ αποδοχών. Η απαράδεκτη αυτή απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί ευθύ χτύπημα στη μητρότητα και στην προστασία της», αναφέρει ο κ. Βρύσαλης, ενώ συνεχίζει κάνοντας σαφές ότι «η κυβέρνηση αμφισβητεί ευθέως ως χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας τις άδειες αυτές. Αντί να βάλει φραγμό στις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, έδωσε το “πράσινο φως” να εντείνει τον διαχωρισμό των εργαζομένων. Ανοίγει τον δρόμο για αμφισβήτηση του εργάσιμου χρόνου, της ασφάλισης και της συνταξιοδότησης.

Να αποσύρουν το υπουργείο Υγείας, η 7 Υ.ΠΕ. και η διοίκηση του νοσοκομείου την απαράδεκτη απόφαση. Τα γραφεία προσωπικού να αποδώσουν το σύνολο της προϋπηρεσίας με την ειδική μοριοδότηση. Κάτω τα χέρια από τη μητρότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια