Καιρός: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και βοριάδες σήμερα Τρίτη στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και βοριάδες σήμερα Τρίτη στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, ενώ το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς Κελσίου

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, προβλέπεται ο καιρός σήμερα Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, όπου πρόσκαιρα από το μεσημέρι θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr:

Στο Ηράκλειο

Ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι το μεσημέρι μεταβλητοί 4 Μποφόρ, μετά θα στραφούν βόρειοι με την ίδια ένταση. Από αργά το απόγευμα, θα στραφούν βορειοδυτικοί - δυτικοί, ενώ η ένταση θα πέσει στα 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Στο Αρκαλοχώρι

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο Αρκαλοχώρι σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες στα Χανιά σήμερα Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά

Ηλιοφάνεια προβλέπεται σε όλη την διάρκεια της ημέρας στα Σφακιά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 Μποφόρ. Από νωρίς το μεσημέρι θα στραφούν νοτιοανατολικοί - ανατολικοί και αργά το απόγευμα ξανά βόρειοι με την ίδια ένταση.

Στο Ρέθυμνο

Αίθριος καιρός στο Ρέθυμνο και μόνο νωρίς το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Άγιος Νικόλαος

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στον Άγιο Νικόλαο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα

Πολύ καλός προβλέπεται ο καιρός και στην Ιεράπετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Αρχικά στο Ιόνιο, βαθμιαία στα βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις Σποράδες, προβλέπονται τοπικές βροχές και, κυρίως στο Ιόνιο και πιθανόν την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία, μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου. Στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις προμεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στη Μακεδονία το μεσημέρι - απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά το πρωί στα θαλάσσια και παραθαλάσσια 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στην Πελοπόννησο μικρής διάρκειας καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα, στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στην ανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στην περιοχή της Λήμνου.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, αυξημένες νεφώσεις από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στη βόρεια Εύβοια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, όμως μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που κυρίως στα βόρεια θα είναι αυξημένες.

Άνεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα γύρω ορεινά το μεσημέρι - απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου

Στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Πελοπόννησο τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου

Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα.

Προοπτική για το Σάββατο, 24 και την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News