Κρήτη: Ξενοδόχοι ζητούν εργαζόμενους από τρίτες χώρες - Σφοδρή αντίδραση των ξενοδοχοϋπαλλήλων (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Ξενοδόχοι ζητούν εργαζόμενους από τρίτες χώρες - Σφοδρή αντίδραση των ξενοδοχοϋπαλλήλων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρές αντιδράσεις του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει προκαλέσει το αίτημα των ξενοδόχων του Ηρακλείου, από την κυβέρνηση - Ζητούν εργαζόμενους από τρίτες χώρες για την επόμενη τουριστική σεζόν
  • Ζητούν εργαζόμενους από τρίτες χώρες, από την κυβέρνηση, οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου
  • Σφοδρή η αντίδραση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
  • Κόκκινη γραμμή από τους συνδικαλιστές απέναντι στον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν
  • Με εργατικά χέρια από τρίτες χώρες επιχειρείται να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις στον τουρισμό
  • Οι κινήσεις των ξενοδόχων για την έλλειψη πέντε χιλιάδων εργαζομένων

Την ώρα που αγρότες διεκδικούν εργάτες γης από τρίτες χώρες για να μην τιναχθεί στον αέρα η αγροτική παραγωγή και οι ξενοδόχοι του Νομού Ηρακλείου ζητούν για εργασία αλλοδαπούς εργαζόμενους από τρίτες χώρες για την επόμενη τουριστική σεζόν, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά λόγω της έλλειψης μαγείρων και λοιπού προσωπικού.

Η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στις τάξεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων, με τον πρόεδρο Νίκο Κοκολάκη να κάνει λόγο για ολέθρια αποτελέσματα στον τουρισμό, στη περίπτωση που συμβεί αυτό, τονίζοντας την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών εργασίας στα ξενοδοχεία, καθώς και αύξησης μισθών.

Ήδη, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Νίκος Χαλκιαδάκης απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, ενώ την επόμενη εβδομάδα, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ωστόσο να τραβούν «κόκκινη» γραμμή στην εργασία αλλοδαπών στον Τουρισμό.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι τεράστιο, δηλώνει ο κ. Χαλκιαδάκης με φόντο την εντατικοποίηση της εργασίας στα ξενοδοχεία και τα ωράρια - λάστιχο, ενώ υπολογίζει τις ανάγκες σε 5.000, σε επίπεδο νομού Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News