Ο κορυφαίος Ρομάν Σλοβίνσκι τιμώμενος σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΛΜΕΠΑ (βίντεο)

Κρήτη
Ο κορυφαίος Ρομάν Σλοβίνσκι τιμώμενος σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΕΛΜΕΠΑ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για την ύψιστη τιμή που αποδίδει η Πανεπιστημιακή κοινότητα, στον καταξιωμένο επιστήμονα ερευνητή, ως έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς του στην επιστήμη της Χρηματοοικονομικής

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων της Σχολής Επιστημών Υγείας στην πανεπιστημιούπολη στο Ηράκλειο, η τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Ρομάν Σλοβίνσκι σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για την ύψιστη τιμή που αποδίδει η Πανεπιστημιακή κοινότητα, στον καταξιωμένο επιστήμονα ερευνητή, ως έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς του στην επιστήμη της Χρηματοοικονομικής και ιδιαίτερα στον τομέα της θεωρίας των προσεγγιστικών συνόλων για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Ο Πρύτανης, Νικόλαος Κατσαράκης, αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο ερευνητικό έργο του καθηγητή, το οποίο συνδυάζει τεχνικές επιχειρησιακής έρευνας και τεχνητής νοημοσύνης, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές επιτυχίες στην έρευνα και την καινοτομία που έχει επιδείξει το ΕΛΜΕΠΑ, το οποίο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση στους ερευνητικούς δείκτες από το 2020, στο 2021, ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Ποιος είναι ο καθηγητής Ρομάν Σλοβίνσκι

Ο Καθηγητής Roman Słowiński γεννήθηκε στο Poznań της Πολωνίας το 1952 και σπούδασε στο Poznań University of Technology, από όπου το 1977 αποφοίτησε με διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD). Το 1981, το ίδιο Πανεπιστήμιο του απένειμε τον τίτλο Higher Doctorate Degree (D.Sc.) ενώ από το 2003 κατέχει τη θέση του Καθηγητή.

Είναι ιδρυτής του Εργαστηρίου “Intelligent Decision Support Systems” του Poznań University of Technology και από το 1999 ο αρχισυντάκτης του διεθνούς κύρους επιστημονικού περιοδικού: European Journal of Operational Research.

Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους και θεμελιωτές της θεωρίας των Προσεγγιστικών Συνόλων για τη Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων (Rough Set Decision Support Systems). Τα βασικά επιστημονικά πεδία της ερευνητικής του δραστηριότητας αφορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη Μηχανική Μάθηση και τη Στατιστική. Έχει πολυδιάστατο ερευνητικό έργο συνδυάζοντας τεχνικές Επιχειρησιακής Έρευνας και Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ οι εφαρμογές των μεθόδων που αναπτύσσει περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων όπως είναι η πολυκριτήρια ανάλυση (multicriteria decision making) αλλά και η διαχείριση κινδύνου (risk management).

Ο καθηγητής Ρομάν Σλοβίνσκι

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News