Μιλτιάδης Καράτζης: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου Κρητικού επιχειρηματία

Κρήτη
Μιλτιάδης Καράτζης: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου Κρητικού επιχειρηματία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν στον τόπο γέννησης του αείμνηστου επιχειρηματία, ο οποίος αποτέλεσε ένα τρανταχτό παράδειγμα ανθρώπου που συνδύαζε το επιχειρηματικό δαιμόνιο με τη σεμνότητα

Με μια προτομή του σπουδαίου επιχειρηματία Μιλτιάδη Καράτζη τιμά τη σημαντική προσφορά του στον τόπο του ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μελιδοχώρι.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν στον τόπο γέννησης του αείμνηστου επιχειρηματία, ο οποίος αποτέλεσε ένα τρανταχτό παράδειγμα ανθρώπου που συνδύαζε το επιχειρηματικό δαιμόνιο με τη σεμνότητα. Οι αξίες που τον καθοδηγούσαν πάντα ήταν η αρετή και η σωφροσύνη. Με αυτές τις δύο αξίες, ο Μιλτιάδης Καράτζης προχώρησε μπροστά, ενώ η προσφορά του προς τον συνάνθρωπο ήταν πάντοτε ανιδιοτελής.

«Ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων αισθάνεται δέος και συγκίνηση μπροστά σε αυτήν την τεράστια προσωπικότητα και κυρίως σ’ έναν άνθρωπο που αγάπησε όσο κανείς τον εργαζόμενο, τον δημότη κ.λπ. Το πάθος του για τον συνάνθρωπο ήταν μεγάλο και ηχηρό. Οι δε συνεργάτες και υπάλληλοί του έχουν να τον θυμούνται με τα καλύτερα λόγια και τις ομορφότερες αναμνήσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Η εκδήλωση αποτελεί έναν ύστατο φόρο τιμής σε αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο που, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του, εάν ζούσε, δε θα επιθυμούσε μια τέτοια εκδήλωση προς τιμήν του. Άλλωστε, η ταπεινότητα ήταν πάντοτε ίδιον της προσωπικότητάς του.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κ. Νανά Καράτζη, μέλη της οικογένειας, φίλοι, συνεργάτες κι εργαζόμενοι, ενώ θα παρευρεθούν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Να σημειωθεί ότι τη γλυπτική απεικόνιση του Μιλτιάδη Καράτζη φιλοτέχνησε ο Μανόλης Αγγελιδάκης. Τον λόγο αναμένεται να λάβει και ο επί σειρά ετών συνεργάτης της “ΚΡΗΤΗ TV” Γιώργος Χιντηράκης, που θα μιλήσει για το τεράστιο έργο του Μιλτιάδη Καράτζη, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πριν από την επίσημη τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής, θα τελεστεί τρισάγιο και θα ακολουθήσει «βουβός» πεντοζάλης τού πένθους από τους χορευτές της σχολής Μαυρόκωστα.  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, θα παραχωρηθεί δείπνο για όλους όσοι θα παρευρεθούν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Μιλτιάδη Καράτζη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News