Μιλτιάδης Καράτζης: Αύριο τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Κρητικού επιχειρηματία

Κρήτη
Μιλτιάδης Καράτζης: Αύριο τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Κρητικού επιχειρηματία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων τιμά τον ευεργέτη του με μια ιδιαίτερη εκδήλωση και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του - Η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο αείμνηστος επιχειρηματίας, που έφυγε από τη ζωή το 2015, είναι σημαντική, καθώς δημιούργησε έναν επιχειρηματικό κολοσσό, αλλά πάντα υπερηφανευόταν κυρίως για την οικογένειά του

Με μια προτομή του σπουδαίου επιχειρηματία, Μιλτιάδη Καράτζη, τιμά τη σημαντική προσφορά του στον τόπο του ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων αύριο Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

Μάλιστα, όπως κάνει σαφές η σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανόλης Κοκοσάλης, «η εκδήλωση αποτελεί ελάχιστη μνεία στο σημαντικό έργο και την τεράστια προσωπικότητα, γι’ αυτό και θα ήταν μεγάλη τιμή να βρεθείτε κοντά μας στο Μελιδοχώρι Ηρακλείου», τόπο καταγωγής του Κρητικού επιχειρηματία, όπου φέτος συμπληρώνονται 7 έτη από τον θάνατό του.

Άπαντες θα δώσουν το «παρών» από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ παρόντα θα είναι και σπουδαία πρόσωπα της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, τον Κρητικό επιχειρηματία, ευεργέτη και πάνω απ’ όλα σπουδαίο άνθρωπο Μιλτιάδη Καράτζη τιμά ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων με μια ιδιαίτερη εκδήλωση και αποκαλυπτήρια προτομής στον τόπο που αγάπησε όσο τίποτε άλλο, τη γενέτειρά του, το Μελιδοχώρι Ηρακλείου. Η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο αείμνηστος επιχειρηματίας, που έφυγε από τη ζωή το 2015, είναι σημαντική, καθώς δημιούργησε έναν επιχειρηματικό κολοσσό, αλλά πάντα υπερηφανευόταν κυρίως για όσα κατέκτησε σε προσωπικό επίπεδο, δηλαδή την οικογένειά του.

Ο Μιλτιάδης Καράτζης δεν ήταν τυχαίο όνομα στον επιχειρηματικό χώρο. Δεινός επιχειρηματίας, ανήσυχο πνεύμα και πρωτοπόρος... αλλά κυρίως απλός και ταπεινός άνθρωπος, που εκτιμούσε τις χαρές της ζωής. Ο Μιλτιάδης Καράτζης σημάδεψε ανεξίτηλα την Κρήτη, που μοιάζει πιο «φτωχή» χωρίς την παρουσία του και συνεχίζει να τον τιμά 7 χρόνια μετά τον χαμό του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που αγάπησε όσο κανένα άλλο τόπο.

Ο Κώστας Αρχοντάκης ήταν ο άνθρωπος που πορεύτηκε για δεκαετίες στο πλευρό του αείμνηστου Μιλτιάδη Καράτζη. Ο ίδιος εκτελεί χρέη γενικού διευθυντή του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη από το 1989 κι έχει γνωρίσει τον Μιλτιάδη Καράτζη όσο κανένας άλλος. Ο ίδιος μίλησε στον τηλεοπτικό φακό της «ΚΡΗΤΗ TV», όπου αναφέρθηκε στη σπουδαία προσωπικότητά του.

«Η προσφορά του ανθρώπου αυτού αναγνωρίζεται μέχρι και σήμερα. Εμείς που ήμασταν δίπλα του το βλέπουμε καθημερινά πως το αναγνωρίζει η κοινωνία», ανέφερε.

Όσο πολύτιμες κι αν ήταν οι συμβουλές του επιχειρηματία για τους πιο στενούς του συνεργάτες και όσο κι αν μάθαιναν παρακολουθώντας τη στρατηγική που ακολουθούσε στις επιχειρήσεις του, τόσο αυτό που τους «κέρδισε» στον Μιλτιάδη Καράτζη ήταν το καθαρά ανθρώπινο στοιχείο: όσο ψηλά κι αν είχε φτάσει, δεν ξέχασε ποτέ από πού ξεκίνησε.

«Ένας ταπεινός άνθρωπος»

Ο Κώστας Αρχοντάκης θυμάται μια ιστορία που υποδεικνύει την ταπεινότητα του Κρητικού επιχειρηματία: «Σ’ ένα τραπέζι είχαν παρευρεθεί πρέσβεις και υπουργοί. Ο καθένας προσκεκλημένος αυτοπαρουσιαζόταν και, όταν ήρθε η σειρά του Μιλτιάδη Καράτζη, είπε πως ήταν βοσκός».

Οι τιμητικές εκδηλώσεις για τον Μιλτιάδη Καράτζη υπήρξαν πολλές, αλλά ο ίδιος αισθανόταν πάντα το ίδιο άβολα, πιστεύοντας ότι δε χρειαζόταν να τον τιμούν.

«Ήταν ένας άνθρωπος που δεν ήθελε και δεν επιζητούσε επαίνους. Ήταν πολύ ταπεινός», είπε ο κ. Αρχοντάκης.

Επιχειρηματικό δαιμόνιο - «Καμάρωνε για τα παιδιά του»

Ο Μιλτιάδης Καράτζης γεννήθηκε στο Μελιδοχώρι, βρέθηκε στην Αυστρία για σπουδές, αλλά γρήγορα το επιχειρηματικό του δαιμόνιο τον οδήγησε σε άλλα μονοπάτια, δημιουργώντας την πρώτη δική του εταιρεία. Επιστρέφοντας πίσω, κάθε βήμα του τον οδηγούσε και πιο ψηλά, και γρήγορα γεννήθηκε ένας επιχειρηματικός κολοσσός, που προσέφερε εκατοντάδες θέσεις εργασίας και ενίσχυσε την τοπική οικονομία. Για τον ίδιο όμως το πολυτιμότερο «δώρο» ήταν η σύζυγος και τα παιδιά του, για τα οποία καμάρωνε καθημερινά.

«Εμένα προσωπικά πάντοτε μου το έλεγε και πιο συγκεκριμένα πάντα μου έλεγε πως έχει παιδιά που προχωράνε μπροστά. Πάντα είχε δίπλα του και τη γυναίκα του», είπε o κ. Αρχοντάκης.

Εξίσου ισχυροί παρέμειναν πάντα και οι δεσμοί με το χωριό του, το Μελιδοχώρι. Εκεί όπου αύριο Σάββατο ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων θα τον τιμήσει με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, σε μια εκδήλωση που αποτελεί ελάχιστη μνεία στο σπουδαίο έργο και τη μεγάλη προσωπικότητά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News