Νοσοκομείο Χανίων: ΕΔΕ για την γυναίκα που σέρνονταν στα ΤΕΠ - Τι λέει ο Διοικητής στο neakriti.gr (βίντεο)

Κρήτη
Νοσοκομείο Χανίων: ΕΔΕ για την γυναίκα που σέρνονταν στα ΤΕΠ - Τι λέει ο Διοικητής στο neakriti.gr (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο γεγονός» - Το απίστευτο περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα πολίτης με καταγωγή από τα Χανιά που ζει μόνιμα στη Γερμανία

Αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτήματα για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στο πιο νευραλγικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2022, με μια ασθενή από την Ταϊλάνδη να σέρνεται στο πάτωμα, προσπαθώντας μόνη της να πάει στην τουαλέτα μετά την προκλητική άρνηση νοσηλευτριών να την βοηθήσουν.

Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση έχει διατάξει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργος Μπέας, ενώ την ίδια στιγμή το βίντεο που κατέγραψε ασθενής κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που η αλλοδαπή έχει πέσει στο πάτωμα και ενώ φωνάζει, σέρνει κυριολεκτικά το σώμα της χωρίς κανείς να προστρέχει για βοήθεια. Τη λύπη του εξέφρασε μιλώντας στο neakriti.gr ο διοικητής κ. Γιώργος Μπέας ο οποίος έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο γεγονός. Δεν επιτρέπεται σε έναν επαγγελματία της υγείας να μην επιδεικνύει επαγγελματισμό» είπε για την νοσηλεύτρια της βάρδιας ο κ. Μπέας, υποστηρίζοντας ότι ακόμη κι αν η ασθενής που ήταν σε κατάσταση μέθης ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη, όφειλε να καλέσει τραυματιοφορέα.

Το απίστευτο περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα πολίτης με καταγωγή από τα Χανιά που ζει μόνιμα στη Γερμανία και η οποία ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το βίντεο με την γυναίκα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Μάλιστα σημειώνει ότι η γυναίκα από την Ταϊλάνδη είχε έρθει για διακοπές στα Χανιά, είχε τραυματιστεί και ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια για να πάει στην τουαλέτα. «Κλαίγοντας παρακαλούσε και οι νοσηλεύτριες την ειρωνεύονταν. Όχι απλά δεν την βοηθούσαν, αλλά την πρόσβαλαν , την χαρακτήριζαν υστερική, γελούσαν εις βάρος της και χρησιμοποιούσαν και άλλους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις» έγραψε.

Όπως η ίδια εξηγεί, μεταφέροντας τις περιγραφές αυτόπτη μάρτυρα, η ασθενής ζήτησε συγνώμη και απευθυνόμενη στις νοσηλεύτριες τις ενημέρωσε πως αφού δεν την βοηθάνε θα πήγαινε μόνη της στην τουαλέτα. Ενώ ήδη είχε πέσει στο πάτωμα και σερνόταν, η μία από τις νοσηλεύτριες είπε «άσε την να σέρνεται σαν το σκουλήκι για να μάθει».

Η νεαρή γυναίκα που έκανε δημόσια καταγγελία εξέφρασε τη ντροπή της για το περιστατικό ενώ μεταφέροντας προσωπική της εμπειρία από νοσοκομείο της Ταϊλάνδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανθρώπινη στάση και συμπεριφορά του προσωπικού, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν των συγκεκριμένων νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Χανίων. Σημειώνει τέλος πως το περιστατικό παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα και καταστάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News