Ηράκλειο: Έκλεισε τμήμα της Λ. Δημοκρατίας - Έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Έκλεισε τμήμα της Λ. Δημοκρατίας - Έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022, τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με το φονικό πεύκο που κόστισε την ζωή του άτυχου Παναγιώτη Μητρέλου - Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος

Έκλεισε το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022, τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με το φονικό πεύκο που κόστισε την ζωή του άτυχου Παναγιώτη Μητρέλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου», κλειστό θα παραμένει το τμήμα της λεωφόρου από τη συμβολή της με την οδό Καποδιστρίου, έως τη συμβολή της με οδό Χρυσοστόμου, για το χρονικό διάστημα από τις 8:30 το πρωί έως και τις 2:00 το μεσημέρι.

Συνεργεία του Δήμου εκτελούν εργασίες παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ηρακλείου, Γιάννη Αναστασάκης, με σκοπό την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος. Στο σημείο βρίσκεται ακόμη εκπρόσωπος του δασαρχείου, δικηγόρος και πραγματογνώμονας της οικογένειας του θύματος καθώς και ο Χρήστος, γιος του 51χρονου που έχασε τη ζωή του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Στρατουδάκης, ζητά να διερευνηθεί αν υπήρξε διαρροή νερού, αν έγιναν εργασίες ή παρεμβάσεις.

Τα ίχνη που άφησαν τα έργα σύρριζα του φονικού πεύκου

Ανοίγει η «βεντάλια» της έρευνας γύρω από τα αίτια της πτώσης του φονικού πεύκου στη λεωφόρο Δημοκρατίας, που στοίχισε τη ζωή στον 51χρονο δικυκλιστή Παναγιώτη Μητρέλο στις 18 Αυγούστου, καθώς σήμερα αναμένεται η εκρίζωση του υπολείμματος του κορμού με το ριζικό σύστημα και εκσκαφή του δρόμου. Ακόμη ένα στοιχείο έρχεται να προστεθεί στο «παζλ» για τα έργα που ενδεχομένως έχουν γίνει στο σημείο κατά το παρελθόν και ίσως τραυμάτισαν τις ρίζες.

Μετά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ, αναφέροντας πως η Δημοτική Επιχείρηση δεν έχει περάσει δίκτυο ή αγωγούς από το σημείο τα τελευταία χρόνια και πως τα χαντάκια που φαίνονται στο οδόστρωμα της λεωφόρου Δημοκρατίας δεν είναι δικά της, μια νέα πληροφορία εξετάζεται πλέον και μένει να αποδειχτεί ως αληθής, τα σκάμματα να προέρχονται από παλιές εργασίες της ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή, η δημοτική Αρχή Ηρακλείου, που βρίσκεται σε δεινή θέση φέροντας έναν νεκρό στην «πλάτη» της, καλείται να «σηκώσει το βάρος» των ευθυνών της για την κατάσταση του δέντρου, όχι αν το περιποιήθηκαν, το κούρεψαν ή το πότισαν, αλλά αν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο δέντρο έπασχε ή είχε πάρει επικίνδυνη κλίση, όπως θα μπορούσε να το έχει πληροφορηθεί από δημότη με ηλεκτρονικό αίτημα σε κάποια υπηρεσία του Δήμου. Στο μεταξύ, η ιστορία με το «μπάλωμα» στην άσφαλτο και ποια υπηρεσία το έχει κάνει φαίνεται ότι είναι πρώτιστης σημασίας στην περίπτωση που το δέντρο βρεθεί από τους πραγματογνώμονες ακρωτηριασμένο στο ριζικό του σύστημα.

Με μια ματιά παρατηρεί εύκολα κάποιος ότι εναέρια καλώδια της ΔΕΗ στη λεωφόρο Δημοκρατίας δεν υπάρχουν. Με μια σύντομη αυτοψία στο σημείο που βρίσκεται ακόμη το υπόλειμμα του επιχωματωμένου κορμού, που φέρει το ριζικό σύστημα του δέντρου, γίνεται αντιληπτό ότι τα χαντάκια που βρίσκονται σύρριζα του πεζοδρομίου και που εικάζεται ότι ίσως πλήγωσαν κάποια στιγμή το πεύκο οδηγούν αν τα ακολουθήσει κάποιος... στον μετασχηματιστή-υποσταθμό της ΔΕΗ που βρίσκεται ακριβώς στη γωνία Δημοκρατίας και Καποδιστρίου, λίγα μόλις μέτρα βορειότερα του φονικού πεύκου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News