Δεύτερο «χαστούκι» στον Δήμο Ηρακλείου για τις μετακινήσεις υπαλλήλων στην Πολεοδομία

Κρήτη
Δεύτερο «χαστούκι» στον Δήμο Ηρακλείου για τις μετακινήσεις υπαλλήλων στην Πολεοδομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπέλτης η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 με την οποία απορρίπτεται η ένσταση που είχε κατατεθεί από την αντιδήμαρχο Οικονομικών Ηρακλείου

Δεύτερο «χαστούκι» για τον Δήμο Ηρακλείου αποτελεί η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 με την οποία απορρίπτεται η ένσταση που είχε κατατεθεί από την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μαρία Καναβάκη, κατά της απόφασης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για το θέμα των εσωτερικών μετακινήσεων των υπαλλήλων της Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ουσιαστικά με την απόφαση του άρθρου 152, με την οποία δικαιώνεται δεύτερη φορά η υπάλληλος Μαίρη Φραγκιουδάκη, που προσέφυγε κατά της απόφασης που την αφορούσε, γίνεται δεκτό ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν ακολούθησε σύννομες διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης του διευθυντή της Πολεοδομίας. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2022, με απόφαση των δημάρχου και αντιδημάρχου, η προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομικών Αδειών Μαίρη Φραγκιουδάκη ορίστηκε χωρίς να έχει κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αναπληρώτρια διευθύντρια και ταυτόχρονα στο Τμήμα Αδειών όρισαν αναπληρώτρια προϊσταμένη χωρίς στην πραγματικότητα η πρώτη να έχει απωλέσει τα καθήκοντά της. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε από την υπάλληλο Μαίρη Φραγκιουδάκη ότι δεν είχε νόμιμο έρεισμα και πως θα έπρεπε, μαζί με τη θέση του διευθυντή, να διατηρεί και τις αρμοδιότητες που ούτως ή άλλως είχε με κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ως προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομικών Αδειών. Εξάλλου, η τοποθέτησή της στη θέση της διευθύντριας προκύπτει με βάση τον Κώδικα από το νόμιμο έρεισμα που δίνει η θέση τής εν ενεργεία προϊσταμένης του Τμήματος. Έτσι προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον περασμένο Απρίλιο, η οποία με απόφασή της τη δικαίωσε, λέγοντας ότι η απόφαση της δημοτικής Αρχής δεν ήταν σύννομη. Εν συνεχεία η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, όπως είχε δικαίωμα από τον νόμο, προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο όργανο που είναι η Επιτροπή του άρθρου 152, καταθέτοντας ένσταση κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Στα μέσα Αυγούστου η Επιτροπή του άρθρου 152 εξέδωσε απόφαση με την οποία απέρριψε την ένσταση της αντιδημάρχου, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι οι εσωτερικές μετακινήσεις που είχε η ίδια κάνει και αποφασίσει δεν ήταν σύννομες. Ταυτόχρονα η Επιτροπή δικαίωσε την αρχικώς προσφεύγουσα υπάλληλο Μαίρη Φραγκιουδάκη, η οποία κέρδισε δύο φορές, καταφέρνοντας ένα ισχυρό ράπισμα στις αποφάσεις της δημοτικής Αρχής ως προς τη νομιμότητά τους, και έτσι διατηρεί και τα καθήκοντά της ως προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομικών Αδειών αλλά και της Διεύθυνσης. Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ ΤΑΚ είχε αναδείξει το θέμα ισχυριζόμενη ότι κακώς είχαν γίνει μετακινήσεις από την αντιδήμαρχο και οι οποίες δεν είχαν νόμιμο έρεισμα. Τότε η αντιδήμαρχος είχε απαντήσει ότι η δημοτική Αρχή πράττει με γνώμονα μόνο τη νομιμότητα.

Τo neakriti.gr και η «Νέα Κρήτη» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ και τον τίτλο «Φύγε εσύ έλα εσύ» είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας τον μύλο που είχε προκληθεί στην Πολεοδομία Ηρακλείου με τις εσωτερικές ανακατατάξεις, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και ένα ζοφερό παρασκήνιο που πίσω από αυτές έφτανε μέχρι και σε προεκλογικές συμφωνίες για τις επόμενες εκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News