Ακρίβεια: Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται το γάλα - Σήμα κινδύνου από τους κτηνοτρόφους (βίντεο)

Κρήτη
Ακρίβεια: Σε είδος πολυτελείας μετατρέπεται το γάλα - Σήμα κινδύνου από τους κτηνοτρόφους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είδος πολυτελείας αναμένεται να χαρακτηριστεί το γάλα αφού το διπλάσιο κόστος παραγωγής και η αναμενόμενη μείωση του ζωικού κεφαλαίου μέχρι και 50% μέχρι το τέλος του χρόνου, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα

 

  • Σε αδιέξοδο η κτηνοτροφία από το αυξημένο κόστος παραγωγής
  • Δυσοίωνες οι προβλέψεις του κόσμου της παραγωγής
  • Η ενεργειακή κρίση σαρώνει τις τιμές

Πρωτοφανής είναι η πίεση στη γαλακτοβιομηχανία από την εκτίναξη όλων των στοιχείων κόστους, την ώρα που η κατανάλωση συμπιέζεται διαρκώς και τα κρητικά προϊόντα, που με κόπο πήραν την ετικέτα ποπ αναμένεται να γίνουν δυσεύρετα. Εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού κλάδου, μιλώντας στο neakriti.gr, έκαναν λόγο για δυσοίωνες προβλέψεις μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Η ασφυκτική πίεση που ασκείται στον κτηνοτροφικό κλάδο έχει διπλασιάσει το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα οι προβλέψεις για το τέλος του έτους να αναφέρουν μείωση έως και 50% στο ζωικό κεφάλαιο, ενώ η έλλειψη ντόπιου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων τείνει να γίνει συνήθεια.

Το πρόβλημα που ουσιαστικά ξεκινά από την ενεργειακή κρίση και έχει επηρεάσει άμεσα τη ζωή των καταναλωτών, απαιτεί από τους ιθύνοντες να σηκώσουν μανίκια και να ασχοληθούν σοβαρά με την επίλυσή του. Οι κτηνοτρόφοι του Ηρακλείου καλούν σε άμεση λήψη αποφάσεων, καθώς σε λίγο χρονικό διάστημα από τώρα, το πρόβλημα ίσως είναι δισεπίλυτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News