Καιρός: Ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη - Πού θα εκδηλωθούν

Κρήτη
Καιρός: Ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη - Πού θα εκδηλωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων προβλέπονται στα ορεινά της Κρήτης, αύριο Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης, σήμερα Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.  

Αναλυτικά η πρόγνωση σύμφωνα με το meteo.gr:

Στο Ηράκλειο

Ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Μόνο αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Στην Άνω Βιάννο

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει αρχικά, ωστόσο αργά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πυκνές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Ηλιοφάνεια το πρωί. Το απόγευμα θα συννεφιάσει και αναμένεται να εκδηλωθεί βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας και μόνο πολύ νωρίς το πρωί θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4  Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.  

Στα Σφακιά

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει αρχικά στα Σφακιά, ωστόσο νωρίς το απόγευμα θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Γενικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα

Πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Μόνο αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι- απόγευμα κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμεονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Από το βράδυ βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Προοπτική για την Τετάρτη, 7 και την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξασθένηση την Πέμπτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News